Carnet de Coloriage Villes

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Carnet de Coloriage villes kaft

Van uitgeverij Clairefontaine ontvingen wij Carnet de Coloriage Villes. Daarvoor bedanken wij Clairefontaine hartelijk.

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Dit kleurboek is vooral gericht op volwassenen. In dit boekje van 24 pagina’s (formaat 21 x 29,7 cm) vindt u gedetailleerde tekeningen met tijdloze motieven. U kunt ervoor kiezen om de platen in te kleuren met viltstiften of met kleurpotloden.
U kunt ook kiezen voor aquarelpotloden om in te kleuren. Gebruik in dat geval weinig water om te voorkomen dat het papier gaat opbollen.
Opgelet: alcoholmarkers worden afgeraden omdat ze door het papier heen drukken.
De collectie kleurboeken voor volwassenen van Clairefontaine biedt u erg mooie kleurboeken die u uitnodigen tot ontspanning. De kleurboeken voor volwassenen zijn tegelijkertijd vermakelijk en ontspannend en toegankelijk voor iedereen! U zult er mooie momenten mee beleven, weg van de hectiek van het dagelijkse leven.
Een tip van de redactie: aarzel niet om uw eigen platen in te lijsten en op te hangen zodat ze een mooie decoratie in uw interieur vormen!
Technische gegevens van Carnet de coloriage Villes voor volwassenen

  • 24 pages – 21 x 29,7 cm
  • Kleuren voor volwassenen van Clairefontaine
  • Illustrator : Shuai Chen
  • Onderwerp : Villes
  • Aantal pagina’s : 24 (48 dessins)
  • Formaat : 21 x 29,7 cm
  • Papier : 120 gr (perfect voor bijvoorbeeld kleurpotloden of viltstiften)

Op de kaft en in het boek staat “Villes” niet aangegeven. Carnet de coloriage betekent echter niet meer dan “kleurboek”, en er zijn meerdere uitgaven in deze reeks, zodat dit verwarring kan opleveren. Bij internetboekhandels zag ik dat zij de toevoeging “villes” (steden) hanteren.

Het is een simpel uitgevoerd kleurboek in A4 formaat met 24 platen die ieder twee keer in het boek staan. Waarom dat gedaan is is me een raadsel. Liever had ik 48 verschillende platen in het boek gezien.

De tekeningen zijn in een losse sketch-achtige stijl getekend die me doet denken aan hoe in de zestiger jaren illustratoren werkten. Ik hou daar erg van. Hier kun je twee voorbeelden uit het boek zien:

Het gebruikte papier is dik en voelt een beetje grof aan. De tekeningen beslaan de volledige bladzijde maar met enig duw-werk is het boek goed plat te leggen zodat de band bij het kleuren geen probleem oplevert.

Van de twee tekeningen die ik in dit boek ingekleurd heb, heb ik de eerste met Derwent Coloursoft kleurpotloden gedaan. Dit ging erg gemakkelijk; het ietwat grove papier laat meer wit over na het kleuren dan gebruikelijk is in veel kleurboeken, maar dit is in dit boek juist prettig omdat dit het stenige uiterlijk van de gebouwen alleen maar beter uit doet komen. Desondanks heb ik toch nog met een blenderpotlood gewerkt, anders vond ik dat er teveel wit van het papier zichtbaar bleef. Dit ging uitstekend, het stevige papier kan dit moeiteloos aan en zo ontstond naar mijn mening een mooi resultaat. Ik heb het grote vlak van de straat ook nog eens bewerkt met terpentine en een doezelaar, wat ook prima ging.

De lucht heb ik met Koh-I-Noor pastelpotloden gekleurd en, alweer probleemloos, uitgewreven met een doezelaar. Het pastel pakte goed op het papier.

Carnet de Coloriage villes potlood

Vervolgens heb ik een plaat ingekleurd met Tombow Dual Brush stiften. Dit ging erg goed, ook hiervoor is het papier zeer geschikt. Er is geen moment sprake van doorbloeden, niet door de lijnen en niet door de bladzijde naar de achterkant van het papier. Gelukkig maar want het boek is niet enkelzijdig gedrukt. Hou daar rekening mee als je graag alcohol-markers gebruikt.

Ook hier heb ik voor de lucht (en voor de voorgrond) dezelfde pastelpotloden gebruikt. Zo’n grote oppervlakken zijn niet mooi in te kleuren met stiften. Dat zou een veel te streperig resultaat geven.

Carnet de Coloriage villes stift

Concluderend kan ik alleen maar vaststellen dat dit een eenvoudig vormgegeven maar desondanks leuk kleurboek is met mooie tekeningen en uitstekend papier voor in ieder geval kleurpotloden, stiften en pastel. Ik zou alleen aan de uitgever de tip willen geven om ieder kleurboek een eigen, unieke titel te geven.

Gegevens van dit boek:
Titel: Carnet de Coloriage Villes
Illustrator: Shuai Chen
Uitgever: Clairefontaine
Afmetingen: 21 x 29,7 cm
Prijs: € 6,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij La Couronne du Comté

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *