Fotoboek van Fotofabriek

SAM_0013

Een tijd geleden werden we benaderd door Fotofabriek of we een fotoboek wilden testen en natuurlijk hoe onze ervaringen hier mee zijn.

Wat zegt Fotofabriek zelf over hun A4 fotoalbum met harde kaft:

Het Fotoboek Hardcover A4 Staand is populairste fotoalbum in ons assortiment. Bij de prijs inbegrepen zijn 24 bladzijden, maximaal kunnen er 200 bladzijden in dit fotoboek. Het Fotoboek Hardcover A4 Staand heeft een stevige hardcover omslag, gratis voorzien van foto, tekst en rugtitel.

  • A4 staand fotoalbum met harde kaft(21x30cm)
  • Inclusief 24 pagina’s, uit te breiden tot 200 pagina’s
  • Voorzien van hardcover omslag met gratis foto, tekst en rugtitel
  • Perfect gedrukt, hoogwaardig gebonden en snel geleverd
  • Mogelijk te maken met de lay-flat bindtechniek voor een perfecte vlakligging

Alle pagina’s van dit luxe fotoalbum zijn voorzien van een beschermende coating die beschadiging van uw mooie foto’s tegengaat. Gebruik onze geavanceerde fotoalbum software en maak zelf dit professionele fotoboek. Tevens begint en eindigt elk fotoboek met een schutblad. Standaard bevat het fotoboek witte schutbladen, maar het is ook mogelijk om voor zwarte schutbladen te kiezen. Wij zorgen er dan voor dat uw bestelling perfect gedrukt en afgewerkt wordt.

Je moet allereerst natuurlijk software installeren van Fotofabriek om het album te kunnen maken, dit kun je zonder problemen van hun site af halen. Dus meteen geinstalleerd. En dan vraagt het programma of je een nieuw project of een project wilt openen, aangezien ik met een nieuw project begin kies ik hiervoor.

Dan krijg je alle mogelijkheden te zien, die bij Fotofabriek mogelijk zijn, en dat zijn er heel wat. Ik heb gekozen voor het A4 fotoboek staand met 24 pagina’s.

Fotofabriek 1

Deze 24 pagina’s zijn standaard. Dit is uitbreidbaar tot 200 pagina’s. Dus je kunt er ook een behoorlijk dik boek van maken.

Wat ik zelf erg leuk vond, je kunt kiezen uit een leeg project, dat je zelf alles invult, maar je kunt ook met sjablonen werken of met een project waarbij de foto’s automatisch in het boek gezet worden. Ik kies het blanco project omdat ik zelf alles wil kunnen bepalen. Dat kan met de sjablonen ook nog wel, want je kunt de dingen nog altijd wijzigen of verwijderen. Maar bij het blanco project kun je eventueel per pagina ook nog een sjabloon toevoegen. Dus echt wel genoeg mogelijkheden.

Je krijgt ook op verschillende plekken tijdens het maken van het album adviezen door tekstvakjes die worden weergegeven in het album, dat vind ik zelf wel handig, omdat je hierdoor er echt attent op gemaakt wordt.

fotofabriek 2

Als je op dit advies gaat staan met je pijltjes toets dan kun je hem door een rood kruis verwijderen, zodat hij niet in je boek zichtbaar wordt.
Dan wordt het nu tijd om echt foto’s toe te voegen. We willen tenslotte ook foto’s in ons album. Je kunt hierbij, zoals eerder gezegd, kiezen uit verschillende sjablonen. Waarbij je kiest uit sjablonen voor 2 pagina’s of voor een enkele pagina. En hierbij geef je eventueel aan voor hoeveel foto’s je een sjabloon wilt.

Fotofabriek3Je kunt ook zo foto’s toevoegen en tekstvakken toevoegen, net wat je zelf het makkelijkste vindt. Als je een sjabloon gekozen hebt, is dit ook nog aan te passen naar eigen wens. Dus je hebt onnoemelijk veel mogelijkheden, om een eigen draai aan je boek te geven.

Ik begin dan nu toch met foto’s aan mijn boek toe te voegen. Ik heb gekozen om foto’s van mijn kleurplaten te gebruiken. Hier zou je bijvoorbeeld als tekst bijzetten uit welk boek de plaat komt en waar het mee gekleurd is, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze zonder tekst te plaatsen.

Fotofabriek4

Je hebt allerlei mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om de foto’s met schaduw of zonder schaduw te plaatsen. Je ziet op deze 2 pagina’s het verschil. Links is met schaduw en rand, rechts is zonder schaduw en zonder rand. Hier is dus per foto mee te spelen, en zo heb je dus voor iedere foto een aparte mogelijkheid. Je kunt er ook voor kiezen om foto’s in sepia of zwart wit te plaatsen. Of foto’s in ronde vorm. Speel met je foto’s en maak er een echt eigen boek van.

Fotofabriek 5

Zo vul je alle pagina’s. Standaard heb je 24 pagina’s. Dit lijkt in eerste instantie maar weinig, maar hier krijg je toch al heel wat foto’s mee geplaatst. Natuurlijk kun je altijd nog pagina’s toevoegen, mocht je aan 24 pagina’s niet genoeg hebben.

Hierna sla je het boek op (al zou ik dat tussendoor voor de zekerheid ook soms doen, zodat mocht er iets mis gaan met je computer dan hoef je niet alles opnieuw te doen.) Ik heb voor het versturen gekozen voor Opslaan en optimaliseren. Hier maakt hij het bestand het meest geschikt voor het versturen.
Hierna klik je rechtsboven in het programma op Bestel product, waarnaar het programma het bestand gaat uploaden naar de server van Fotofabriek. Je logt dan halverwege in, zodat ze ook weten van wie het product is, en als het uploaden geslaagd is, kun je op de site van Fotofabriek je upload bekijken en het fotoboek bestellen. Je krijgt dan heel netjes van hun een mailtje als het boek klaar is en ook wanneer het verstuurd is, zodat je weet wanneer je het boek kunt verwachten.

Wij kregen het boek een aantal dagen na het maken in de bus en ik was erg blij  met de mooie kwaliteit. De bladzijden zijn standaard een mooie glimmende kwaliteit papier. Het wordt precies zo gemaakt als jij het aangeeft.

Conclusie: Ik ben erg tevreden met dit fotoboek. Het contact met Fotofabriek was erg vriendelijk. De software om het fotoboek te maken is erg eenvoudig in gebruik. Het wijst zich eigenlijk vanzelf en je kunt indien gewenst met sjablonen werken die je ook weer naar eigen wens kunt aanpassen. Toen het boek in de bus lag, was ik dan ook erg nieuwsgierig naar het resultaat en ik moet zeggen dat het resultaat boven verwachting mooi geworden is. Ik kies de volgende keer zeker weer voor Fotofabriek.

Wil je ook een fotoalbum of ander product laten maken, neem dan eens een kijkje op de site van Fotofabriek, om een fotoboek te maken, klik dan hier.

2 thoughts on “Fotoboek van Fotofabriek

  1. Het ziet er goed en bruikbaar uit, mooi resultaat. Wat voor mij een zeer belangrijk punt is, kan de software gebruikt worden op een Apple computer, dat is helaas zo vaak niet het geval.

    1. Ja, als je hun software download heb je de mogelijkheid tussen windows en mac software. Dus zou inderdaad gewoon gebruikt moeten kunnen worden op een Apple computer. 😉 Ik kan ze echt aanraden. Ik vind ze erg klantvriendelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *