Vogel paradijs kleurboek

foto 1

Dit prachtige kleurboek Vogelparadijs hebben we ontvangen van WBooks om er een recensie over te schrijven. Natuurlijk bedanken we WBooks hier hartelijk voor.

Informatie die te vinden is op het internet:
Vogelparadijs is een sprookjesachtig kleurboek voor alle leeftijden met aansprekende ingekleurde voorbeelden in het hart van het boek. In het boek komen vogels van over de hele wereld voor: pimpelmeesjes, kolibries en pauwen, maar ook jagers als de steenarend of de grote grijze uil. De vogellegenda achterin het boek biedt volop inspiratie om dep laten naar eigen inzicht óf naar de natuur in te kleuren.

Alleen het boek bekijken is al een plezierige ervaring. Het is een prachtig boek met, zo te voelen, erg mooi stevig papier. Sommige pagina’s zijn iets anders van kleur waardoor de platen nog meer naar voren komen lijkt het wel. Het boek is dubbelzijdig bedrukt. In het boek staan platen die je helemaal kunt kleuren maar er staan ook platen in die half af zijn zodat je ze zelf aan kunt vullen.
Ik zal eerst een paar voorbeelden laten zien.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Caran d’ache pablo. Potloden is in dit boek een plezier om mee te werken. Zoals ik al gedacht had, is het papier mooi stevig en hecht het pigment goed aan het iets ruwe papier. Bovendien is het potlood goed te mengen waardoor je de vogels in dit boek mooie kleurschakeringen kunt geven. Ik heb geen blender of doezelaar gebruikt omdat het resultaat zo al erg mooi was.

foto 6

Nu potlood zo mooi werkt wil ik toch ook uitproberen hoe stift zich gedraagt op dit papier. Hiervoor heb ik gekozen voor de Tombow ABT brush en voor het fijne werk heb ik de Staedtler triplus fineliner gepakt. Het ging ook met deze 2 soorten stift erg goed. Papier vloeit mooi dicht door de inkt en loopt niet uit. Doordrukken is ook niet aan de orde door de dikte van het papier. Dus ook stift kan makkelijk in dit boek.

foto 7

Als laatste heb ik er ook nog een gedaan met de Derwent pastel potloden. De pastel laat zich makkelijk vermengen met een doezelaar. Het papier is iets ruwig waardoor de pastel goed hecht.
Dit materiaal is ook een aanrader.

foto 8

Zoals ik eerder al vermelde staan in dit boek ook platen die al iets gekleurd zijn. Dit is erg leuk. Je kunt ze zelf afkleuren en je hebt vast een idee om te beginnen.

Mijn conclusie over dit boek is erg goed. Ik vind het een prachtig boek met veel verschillende mogelijkheden. De materialen die ik gebruikt heb zijn allemaal goed te doen op dit papier. Het is geen moeilijk boek en bied veel mogelijkheden voor elke kleurder. Zijn prachtige kaft nodigt uit om gelijk te beginnen. Zeker een boek dat niet mag ontbreken, vooral als je van bloemen en vogels kleuren houd.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vogelparadijs
Illustrator: Daisy Fletcher
Uitgever: Uitgeverij Wbooks
Aantal pagina’s: 84
Afmetingen: 11 x 310 x 236 mm
ISBN: 9789462581395
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *