Vive Le Color! Mandala

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Vive le Color Mandala kaft

Van Abrams & Chronicle Books ontvingen we een reviewexemplaar van Vive Le Color Mandala coloring book waarvoor we hen hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet(vrij vertaald): Of je nu helemaal af wilt schakelen of creatief bezig wilt zijn onder het tv kijken of samen met vrienden, deze kleine leuke kleurboeken bevatten geweldige platen en het formaat is uitermate geschikt om overal te gebruiken.

Dit is een boekje in een klein vierkant formaat van 17 x 17 cm met 72 uitscheurbare mandala’s om in te kleuren. Het handzame formaat is heel geschikt om mee te nemen, zeker nu de vakantieperiode aanstaande is. De mandala’s zijn in een mooie zachte grijstint gedrukt op mooi dik en helderwit papier. Ook is dit een leuk boekje om gezamenlijk te kleuren, de mandala’s zijn gemakkelijk uit te scheuren en te verdelen. Wel is het zo dat ze door het kleine formaat erg klein zijn waardoor het inkleuren precisiewerk wordt en je scherpe ogen nodig hebt.

Ik heb twee mandala’s ingekleurd, waarvan de eerste met Derwent Artists kleurpotloden. Ik heb voor deze potloden gekozen omdat ze wat harder zijn en ze daarom goed tot scherpe punten geslepen kunnen worden die niet snel afbreken. Dit is fijner bij het inkleuren tussen de dunne lijnen van de mandala.

Het papier is inderdaad zo fijn als het aanvoelt, in ieder geval met kleurpotloden. Het aanbrengen van pigment kost nauwelijks moeite en krijgen van een mooi egaal geheel gaat eenvoudig. Het is wel precisiewerk, dus daar moet je wel van houden. Blenden gaat uitstekend. Jammer vond ik wel dat ik bij het uitzoeken nogal moeite had om een wat gedetailleerdere en dus uitdagende mandala te vinden. De meeste mandala’s zijn nogal eenvoudig.

Vive le Color Mandala potlood

De tweede plaat heb ik ingekleurd met Stabilo 88 fineliner stiften. Deze platen zijn te klein om met een stift met een normale dikte te kleuren. Veel platen zijn zelfs niet te doen met de 0,4 mm punt van de Stabilo 88, daarvoor zul je een nog dunnere punt moeten gebruiken. En een vaste hand nodig hebben.

Het papier verdraagt de stiften prima en raakt niet beschadigd, ook niet bij het opbrengen van extra lagen en van doordrukken is al helemaal geen sprake.

Vive le Color Mandala stift

Concluderend kan ik zeggen dat dit beslist een leuk boekje is om mee te nemen op vakantie of voor onderweg. Prachtig voor potloden. Met stiften kun je alleen met de fijnste fineliners werken. Beschik je over een goed paar ogen en een vaste hand dan is het een leuk boek om vooral met potloden of fineliners in te werken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vive le color Mandala
Uitgever: Abrams Notorie
Aantal pagina’s: 144
Afmetingen: 18 x 168 x 168 mm
ISBN: 9781419722554
Prijs: € 10,50 (Bol)/ € 8,05 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *