Edding Calligraphy set 1255

VNKM1929

Van Edding ontvingen wij een set calligraphy stiften om uit te testen. Hier willen we Edding hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Edding 1255 kalligrafie pen in 2mm, 3,5mm en 5mm.
Viltstiften met kalligrafie-punt.
Gepigmenteerde, permanente, zeer lichtbestendige inkt op waterbasis, watervast op bijna alle oppervlakken.
Voor kalligraferen en zeer zacht schrijven. 

Nu hebben we het over het algemeen altijd over kleuren en soms over zentangle. Echter het toeval wil dat ik sinds kort bezig ben met een kleine cursus schrijven met penseel. Nu sluit dat redelijk aan op het kleuren. En heeft het ook weer te maken met kalligrafie. Dus ik vond het ook erg leuk toen ik zag dat we deze set gekregen hadden. Ik ben dan wel nog niet erg goed en nog maar in het begin met mijn cursus schrijven met penseel, maar ik vind het ook een heerlijke manier van ontspannen.

Dus eerst maar eens aan de slag gegaan met de pennen te leren kennen. In deze set zitten 3 pennen met 3 verschillende diktes, namelijk 2,5 mm 3,5 mm en 5 mm. Ik merkte bij mezelf dat ik de 2,5 erg klein vind, maar dat is natuurlijk persoonlijk en komt denk ik ook doordat ik nog niet heel erg beoefend hier in ben.

Ik heb, nadat ik aan de stiften gewend bent, eerst eens een alfabet met alle 3 de stiften geschreven. Hierin zie je duidelijk de verschillen tussen de diktes van de stiften.

Alfabet 5
Pendikte 5 mm

Zoals je ziet krijg je met iedere pendikte toch een ander alfabet. Iedere pendikte heeft zijn eigen charmes. Ik merkte wel dat de stiften erg fijn schreven en absoluut niet krasten, ook niet als je met de dunne kant over het papier ging. Wat een groot pluspunt is.

Om nog een test te doen, heb ik met alle 3 de stiften de naam Volwassenen Kleuren Ook geschreven. Ook hierbij merkte ik weer de duidelijke verschillen tussen de verschillende diktes. De 2 mm stift zal ik echt voor klein geschreven teksten gaan gebruiken, terwijl ik de 5 mm ook voor groter geschreven teksten ideaal vind. Alle drie de stiften krassen absoluut niet en ook bij de dunne lijnen glijden ze fijn over het papier.

Pendikte 5 mm
Pendikte 5 mm

Conclusie: Deze stiften schrijven erg fijn. En zijn zeker ook voor beginners, zoals ik, geschikt. De stiften glijden mooi over het papier en ook de overgang van dun naar dikkere lijnen gaat erg fijn. Ik ben erg tevreden over deze stiften en zal deze dan ook zeker nog vaker gaan gebruiken tijdens het kalligraferen.

Deze stiften zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *