ColoSoloBook

Bron: Soloapp.nl/ColoSolo/

Van Wilfred van der Kluft ontvingen wij de app ColoSoloBook om uit te testen en een review over te schrijven. Hier willen we Wilfred van der Kluft hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is over deze app: ColoSoloBook is een kleurboek met maar liefst 150 originele kleurplaten. De kleurplaten zijn door de ontwikkelaar ontworpen met de ColoSolo Apps.

Met ColoSoloBook kun je direct aan de slag met keuren. Je kiest het materiaal waarmee je wilt kleuren en het papier dat daar het beste bij past. Bijvoorbeeld: Markers op DCP papier en Waterbasis stiften op Aquarelpapier of mat fotopapier. Je print je kleurplaat op dit papier, zo groot en zo vaak je maar wilt.

In ColoSoloBook zitten:
50 “Mandala’s”
50 “Fullpage” mandala patronen
25 “Random” gevulde kleurplaten
25  “Simple” kleurplaten 

De “Simple’ kleurplaten zijn speciaal gemaakt voor kinderen. In totaal 150 kleurplaten voor veel en lang kleurplezier, voor alle leeftijden! En dat voor nog geen 3 cent per tekening. Daar kan geen gedrukt boek tegenop. 
Een foutje of een vlek is jammer maar geen enkel probleem. Je print de plaat gewoon overnieuw. En het kleuren zelf, wel zo prettig, altijd op een vlakliggend en makkelijk draaibaar werkveld. Doordrukken ….geen enkel probleem, de achterkant is onbedrukt waardoor je geen tekening verliest!

We wensen je veel kleurplezier!!

We hebben alle andere apps van ColoSolo ook al mogen testen en je hebt door de apps altijd een originele eigen gemaakte tekening die je inkleurt. Nu is, met deze app, het ontwerpen al voor je gedaan, en kun je kiezen uit 150 afwisselende platen. Je hebt keuze uit hele moeilijke en wat eenvoudigere platen. Je krijgt een handig overzicht met de platen die in de app zitten. Deze kun je aanklikken en op eenvoudige wijze opslaan op je tablet of telefoon en dan uitprinten of doormailen en dan uitprinten. Je zult in onderstaand voorbeeld van het overzicht zien, dat bij sommige platen een groen vinkje bij de plaat staat. Dit wil zeggen, dat je deze plaat reeds een keer opgeslagen hebt. Zo heb je altijd een handig overzicht bij de hand welke platen je al gehad hebt.

Ik zal ook een aantal voorbeelden laten zien van de kleurplaten die in deze app zitten, zodat je een idee krijgt van de platen. Je ziet ze natuurlijk in het overzicht wel in het klein, maar de grote platen zijn toch beter te zien.

Het voordeel van deze app vind ik altijd dat je kunt kleuren met het materiaal wat je zelf wilt, omdat je de platen zelf uitprint, kun je zelf kiezen op wat voor papier je het uitprint voordat je ze gaat kleuren. Ik heb er voor gekozen om de platen uit te printen op dcp papier. Dit papier is ideaal om te kleuren met alcoholmarkers. Ik heb de eerste plaat gekleurd met Spectrum Noir markers. Deze plaat is een van de eenvoudigere platen die in deze app zitten. Ook de eenvoudigere platen vind ik wel leuk om tussendoor te kleuren. Deze eenvoudigere platen kunnen eventueel ook nog door kinderen ingekleurd worden. Ondanks dat hij eenvoudig is, vind ik hem toch leuk geworden.

SAM_0002
Hierna heb ik nog een plaat uitgeprint. Deze is iets ingewikkelder en ik had al eens gezien dat Wilfred van der Kluft (ontwerper van deze app) deze plaat ingekleurd had en vond die toen al heel gaaf. Dus toen ik deze plaat in de app tegenkwam moest ik hem natuurlijk inkleuren. Ook deze heb ik op DCP-papier geprint. En deze keer gekleurd met Winsor & Newton Brushmarkers. Ik ben dan ook erg tevreden met deze plaat.

SAM_0001
Conclusie: Het is een erg leuke app weer van ColoSolo. Ik was al enthousiast over de voorgaande apps, maar nu nog meer. Je ziet dat met deze platen echt het uiterste uit de verschillende ColoSolo apps gehaald is. Er zit voor ieder wat wils in. Je hebt 150 afwisselende platen die je meerdere keren kunt uitprinten. Je moet natuurlijk wel in het bezit zijn van een printer, of een mogelijkheid hebben om bij iemand te kunnen printen. Wat ik een voordeel vind is dat deze app ook weer voor Android beschikbaar is, naast iOs. Verschillende apps zijn alleen voor iOs uitgekomen dus dit is wel extra leuk voor de Android gebruikers.

Deze app is verkrijgbaar is de Google Playstore en in de iTunes Appstore en kost slechts € 3,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *