Swear word coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0117

Van Adult coloring world ontvingen wij het Swear word coloring book om een recensie over te schrijven. Hier willen we hun hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Dit scheldwoorden kleurboek bevat 40 enkelzijdig bedrukte kleurplaten. Dit zorgt er voor dat u iedere pagina makkelijk kunt ophangen of inlijsten. Dit zorgt er tevens voor dat het doordrukken geen enkel probleem is, zelfs niet bij het gebruik van markers. Dit maakt het boek geschikt voor allerlei materialen, van kleurpotloden, tot alcoholmarkers.

Dit fantastische boek met designs met scheldwoorden is ontworpen door een van onze eigen artiesten. Iedere plaat is door ons persoonlijk uitgezocht, om kwaliteit te verzekeren. We weten dat je soms een boek koopt omdat je onder de indruk bent van een geweldige cover, en dan teleurgesteld wordt door de ontwerpen die in het boek staan. Wij verzekeren dat dit nooit gebeurt met een van onze boeken en verzekeren je dat alle platen in het boek van begin tot einde van een hoge kwaliteit zijn.

Dit scheldwoorden kleurboek voor volwassenen heeft een grote verscheidenheid aan designs. Dit boek is een leuk en geweldig grappig cadeau om aan vrienden en familie te geven. Als je iemand kent die graag van een grapje houdt, dan is dit boek een hit. Als je van humor en kleuren houdt dan bevalt dit boek zeker.

Toen ik dit boek binnen kreeg, was ik al gelijk door de cover aangenaam verrast. Deze sprak me meteen heel erg aan. Het is een ander kleurboek dan andere boeken door de scheldwoorden die in de tekeningen verwerkt zijn. Ik vind het echt leuke platen. Enige wat ik jammer vind, is op internet lees je dat je de platen makkelijk kunt inlijsten, echter dan had ik het persoonlijk makkelijker gevonden als er ook een perforatierand op de pagina gezeten had, om de pagina ook eenvoudig uit het boek te krijgen. Ik persoonlijk haal echter maar vrij zelden een plaat uit een boek. Voor iemand die dat wel graag doet wordt door de gegeven informatie de indruk gewekt dat deze eenvoudig te verwijderen is.

Ik zal eerst eens wat voorbeelden laten zien.

Ik heb verschillende materialen getest in dit boek. Ik ben begonnen met potloden. En heb hierbij gekozen voor de Staedtler ergosoft potloden. Deze potloden gleden erg fijn over het papier, en het pigment werd erg goed afgegeven op het papier. Ook bij minder druk bleef de afgifte erg goed. Je kunt de plaat eventueel nog nabewerken met een blenderpotlood. Dit ging goed, maar ik heb er voor gekozen om dit bij deze plaat niet te doen, aangezien ik dit eigenlijk niet nodig vond.

SAM_0119

Hierna ben ik een plaat gaan kleuren met de Faber Castell Pitt artist brush pens. De stiften kleurden fijn op dit papier, deze stiften drukten lichtjes door op de achterkant, maar doordat de platen enkelzijdig bedrukt zijn, is dit geen enkel probleem en verlies je hierdoor geen platen. De weergave van de kleuren was erg goed, echter zag je wel bij sommige kleuren de aanzetten, dit vind ik zelf niet erg storend. Ik ben dan ook tevreden met deze plaat.

SAM_0120

Aangezien in de informatie op internet te lezen is dat het boek ook geschikt is voor alcoholmarkers wilde ik dit wel even uittesten. Ik heb hierbij gekozen voor de Winsor & Newton Brushmarkers. Deze alcoholmarkers kleurden echt geweldig in dit boek. Je hebt absoluut geen last van bloeden, en de kleurweergave is erg goed. Natuurlijk drukken de alcoholmarkers altijd door, dus nu ook, echter was dat nu geen probleem. Wel heb ik voor de zekerheid een leeg A4 papier achter de plaat gelegd om doordrukken op de volgende plaat te voorkomen. Ik ben dan ook zeer tevreden met het resultaat van deze plaat.

SAM_0121
Conclusie: Ik ben enthousiast. Wat een leuk boek. Het is eens een heel ander boek als andere kleurboeken. De scheldwoorden vind ik wel humor. En doordat de scheldwoorden over de patronen heen lopen is het ook een extra moeilijkheid, want soms is het even puzzelen waar welk stukje bijhoort. Maar dat zorgt weer voor een extra uitdaging. De geteste materialen werkten allemaal erg fijn op dit papier. Ook alcoholmarkers gingen erg goed op dit papier. Ik ben dan ook erg blij dat ik dit boek aan mijn collectie kan toevoegen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Swear word coloring book
Illustrator: Adult coloring world
Uitgever: Createspace
Aantal pagina’s: 86
Afmetingen: 203 x 254 x 5mm
ISBN: 9781530292325
Prijs: € 10,20

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bookdepository.

One thought on “Swear word coloring book

  1. Ik had dit boek al eens ergens voorbij zien komen en dacht dat het een grap was. Maar hij bestaat echt….Geweldig! Ik zet m op mijn wishlist, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *