Gulliver’s New Travels

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Pavilion Books ontvingen wij “Gulliver’s New Travels” gemaakt door James Gulliver Hancock. Wij bedanken Pavilion Books hartelijk voor het ontvangen boek.

Informatie die je vindt op het internet: Een moderne kijk op het klassieke verhaal van Gullivers Travels in de vorm van een kleurboek. In Gulliver’s New Travels brengt Illustrator James Gulliver Hancock zijn obsessies voor de wereld herindelen en het reizen met zijn oog voor detail. Het resultaat is een creatief kleurboek geinsprieerd door Swift’s 18-eeuws klassieke verhaal bestaande uit verschillende werelden, zoals het  land van de kleine Lilluput en het gigantisch Brobdingnag. Er is een hele magische wereld te kleuren. Plaatsen overal ter wereld, allerlei landschappen, en zelfs toekomstige werelden en van planeten ver weg. De illustraties zijn speels en grillig, maar altijd prachtig om naar te kijken. U wordt aangemoedigd om verder te gaan met de tekeningen en de tekening je eigen tekening te laten worden of je nu met potlood of pet bezig bent. Tijdens het kleuren, zult u details ontdekken die u, zo nog niet gezien had. Zoals de duiker die tussen de bloemen zwemt en een kleine klimmer die tussen de cactus zit.  Een must have voor iedereen met een passie voor kleuren en diegene die houdt van platen van een creatief talent.

Gulliver’s new travels, dan zou je verwachten dat het over de reus Gulliver zou gaan, waar toch wel wat verhalen en boeken van zijn. Maar niks is minder waar, want de auteur heet James Gulliver Hancock en zijn reisverhalen heeft hij in dit boek verwerkt. Het komt natuurlijk wel overeen met de andere Gulliver’s reizen, maar met een knipoog. Hij beeldt zich uit in het groot maar ook in het klein. Erg leuk zo om te zien.
Het boek heeft een redelijk dikke kartonnen kaft, maar als ik op internet kijk zie ik een hele andere kaft. Wij hebben de uitvoering met zilver erop gekregen. Ik kan zo niet zeggen of dat een speciale editie is.
Het papier is van erg goede kwaliteit en voelt dik aan.
Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

In het boek is ook ruimte om zelf aan de slag te gaan met tekenen zoals je op de laatste foto kunt zien.

Mijn eerste plaat is een koffer die ik heb gekleurd. Ik heb daarvoor de Eddiing color Pen 1200 gebruikt. Je ziet wel de aanzet maar bij deze plaat vind ik het niet storend. Een koffer krijgt gebruikerssporen. Verder gaan de stiften prima op het papier en drukt het niet door.

foto 7

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Koh-I-Noor Progresso. Het papier kleurt heerlijk wel met deze potloden. Het glijdt bijna over het papier. Alleen een klein dingetje is dat je moeilijk kan gummen op het papier. Ik was buiten het lijntje gegaan en kreeg het niet weggewerkt. Maar het valt zo niet op en daarbij vind ik het niet storend. Al met al is het een leuke plaat geworden.
foto 8

Conclusie: Een erg leuk boek met een knipoog naar Gulliver’s reizen uit onze kindertijd. Het papier is van een bijzonder fijne kwaliteit en voelt stevig aan. De stiften en de potloden gaan super goed op het papier. De platen zijn niet moeilijk en zijn dan ook voor elke kleurder zeker te doen. En heb je tekenskills dan kun je je goed uitleven in dit boek want er is ruimte genoeg om bij te tekenen. Een erg leuk en mooi boek!

Gegevens van dit boek:
Titel: Gulliver’s new travels
Illustrator: James Gulliver Hancock
Uitgever: Batsford
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 8 x 250 x 250 mm
ISBN: 9781849943413
Prijs: € 12,99 (Bol ) / € 10,71 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol & Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *