Tangled Treasures coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

We kregen van Quartoknows het boek Tangled Treasures om er een recensie over te maken. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet ( vrij vertaald): Iedereen die houdt van patronen inkleuren, moet zich zeker eens wagen aan deze tangle schatten. De creatieve patronen nodigen uit om je gedachten te laten varen en heerlijk weg te dromen bij het kleuren. Niet voor niets wordt deze tak van kleuren ook wel creatieve meditatie genoemd. Voor dit bijzondere boek heeft Jane Monk 52 zeer originele tekeningen gemaakt, waarbij ze Zentangle ® patronen heeft gecombineerd met haar eigen technieken. Als extraatje vind je voorin informatie over kleurtechnieken, welke materialen je kunt gebruiken en kleurenschema’s. Hiermee onderscheidt Tangle schatten zich van andere boeken op dit gebied. De pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt en voorzien van een rillijn. Zo kun je de plaat moeiteloos uit het boek halen, zodat je alle ruimte hebt om deze goed in te kleuren. Jane Monk woont in Australië samen met haar man, zoon en drie katten. Tekenen is haar passie. Sinds 2010 is Jane gecertificeerd Zentangle® docent.

Het boek lijkt me erg leuk om in te kleuren. Het is een goed dik boek met enkelzijdige platen. Veel diversiteit in de afbeeldingen, waardoor het leuk is om wat uit te zoeken. Wat me wel opvalt is dat door de manier hoe het gebonden is het boek niet helemaal goed plat open kan. Daar staat tegenover dat de platen een perforatie rand hebben waardoor ze wel makkelijk eruit te halen zijn. Dat is dan wel weer handiger kleuren. Ik zal eens een blik aan de binnen kant geven met wat voorbeelden.

De eerste plaat die ik gekozen heb, trok me erg aan om te testen met aquarelpotlood. Ik heb dit keer gebruik gemaakt van de Faber Castell Albrecht Durer en de waterbrush van Caran d’ache. Het papier is erg geschikt voor aquarel. De combinatie met de waterbrush geeft geen probleem. Het bobbelt niet op en blijft mooi vlak. Doordat het papier niet superglad is, blijven de kleuren mooi binnen hun vakjes.

foto 6

Mijn tweede kleurplaat heb ik ingekleurd met een combinatie van Faber Castell Polychromos en pastelpotlood van Bruynzeel. Laatstgenoemde heb ik gebruikt om de onderkant te kleuren. Dit potlood is ook erg fijn om mee te kleuren op dit papier. Pigment blijft mooi hechten en strijkt zich erg gemakkelijk uit. Het grote oppervlakte onderin de tekening leek me leuk om met pastel te doen. Ik heb met de pastelpotlood een flinke aanzet gemaakt en daarna uitgewreven met een papieren doezelaar. Pastel wel even daarna fixeren anders wrijf je het weer uit.

foto 7

Er staan zoveel leuke platen in (mijn mening) dat ik er nog een heb uitgekozen. Deze heb ik gedaan met de Tombow ABT brush en sommige stukjes opgevuld met Koh I Noor pastelpotloden. De Tombow abt is een stift op waterbasis maar deze drukte niet door in dit boek. Het vloeit mooi uit en loopt niet over de lijnen. Dus alle 4 de geteste materialen geven geen enkel probleem op dit papier.

foto 8

Voor in het boek is er een duidelijke uitleg van verschillende kleurtechnieken. Er is zelfs ruimte gemaakt met blanke stukken om het zelf eerst te testen. Bovendien staat er een prachtig kleurenwiel in zodat je kunt kijken welke kleuren je kunt combineren.

Mijn menig over dit boek is dan ook erg goed. Je kunt er met vrijwel alle materialen in kleuren. 52 verschillende platen om te kiezen op enkelzijdig bedrukt papier. Minpuntje is dat het boek niet echt goed plat kan maar de platen kunnen er makkelijk uit gehaald worden. Zeer zeker een aanrader voor de beginnende en de gevorderde kleurder.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tangled Treasures
Illustrator: Jane Monk
Uitgever: Rockport Publishers / QuartoKnows Publishers
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 213.36 x 251.46 x 15.24mm
ISBN: 9781589238954
Prijs: € 16,66 (Bol) / € 13,13 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol en Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *