Vive Le Color! Africa

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Abrams & Chronicle Books ontvingen wij “Vive Le Color -Afrika- coloring book” . Wij bedanken Chronicle Books voor het ontvangen boek.

Informatie die te vinden is op internet: Of je nu compleet wil afschakelen of creatief bezig wilt zijn tijdens het reizen of tijdens het tv kijken, dit kleurboek voor volwassenen biedt 72 pagina’s met mooie en meditatieve ontwerpen geinspireerd op de kunst en de natuur van Afrika.
• Langs de bovenkant gebonden boek, ideaal voor links en rechtshandigen. 
• Uitneembare pagina’s zorgen er voor dat het eenvoudig is je werk te tonen of te delen. 
• 72 kleurplaten, enkelzijdig gedrukt op hoog kwaliteit papier, dat geschikt is voor potloden, markers en aquarellen. 
• Compact formaat, ideaal tijdens het reizen, en door de kleinere pagina kost het minder tijd om af te krijgen. 
• Het boek heeft een dik karton als achterkant, zodat je ook op je schoot  kunt kleuren. 

Het boekje is een leuk formaat. De kaft klap je naar achter, waardoor je de platen makkelijk eruit kan halen. Het papier is wit en voelt dik aan. De platen zijn heel verschillend maar wel allemaal in het Afrika thema. Er staan dieren in, patronen, mensen, maskers en nog veel meer.

Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Staedtler Fineliner en voor de achtergrond heb ik Caran d’Ache Neo 2 gebruikt. Dat is een wax pastel die water oplosbaar is. De fineliner gaat goed op het papier. Het drukt niet door, maar dat was anders geen probleem geweest, want de platen zijn allemaal enkelzijdig gedrukt. De wax pastel doet het prima op het papier, maar als je er met water aan gaat, gaat het papier heel erg bobbelen. En ook als het droog is trekt dit helaas niet weg.

foto 8

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Marco Raffine potloden en ook voor deze achtergrond heb ik Caran d’Ache Neo 2 gebruikt. De potloden gaan prima op het papier en de waxpastels doen hetzelfde als bij mijn eerste plaat. Het bobbelt helemaal en trekt helaas niet weg.

foto 9

Conclusie:
Een erg leuk boek in het Afrika thema. Van maskers, patronen, mensen en dieren, het staat er allemaal in en kun je je helemaal uitleven. De achtergrond van de platen is vrij vlak gebleven en biedt ruimte om in te kleuren naar eigen inzicht. Ik heb dit ook gedaan en het geeft toch wel iets extra’s aan de platen. De potloden en de fineliners gaan prima op het papier. Ik heb ook een klein stuk getest met Markers en deze bloeden niet, maar strepen wel heel erg, waardoor dit niet echt mooi wordt. Maar water zou ik zeker niet aanraden. Het papier zuigt het water zo op dat het gaat bobbelen en niet meer wegtrekt. Maar dat neemt niet weg dat het een leuk boek is voor erbij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vive le Color – Africa
Illustrator: Abrams Noterie
Uitgever: Abrams Noterie
Aantal pagina’s: 144
Afmetingen: 168 x 168 x 18 mm
ISBN: 9781419722523
Prijs: € 10,50 (Bol) / € 9,74 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol en Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *