Grace

foto 1

Van Arkmedia ontvingen wij het boek Grace, *kleuren *overdenken * ontspannen. Wij bedanken Arkmedia hartelijk voor het ontvangen boekje.

Informatie die te vinden is op internet: Grace is een heerlijk boek om mee tot jezelf te komen. Creëer een stilte-moment door te kleuren, te overdenken, te ontspannen. Met korte overdenkingen, prachtig vormgegeven bijbelteksten en platen om in te kleuren. Over onder andere genade, geluk en ontspannen leven. De kleurboeken van Marcel Flier – ‘Kleur je leven’, ‘Kleur je dag’ en ‘Kleur je wereld’ zijn een succes in binnen- en buitenland. De rechten zijn verkocht aan Engeland, Brazilië en Duitsland.Erica Kramer woont in Haarlem. Ze maakt deel uit van een missionaire kerk in de Haarlemse wijk Schalkwijk. In het dagelijks leven is ze redacteur bij uitgeverij Ark Media. Erica schreef meerdere succesvolle boeken met overdenkingen voor vrouwen.Marcel Flier schetst, tekent en ontwerpt dessins en producten. Als ontwerper weet hij steeds in te spelen op trends. Naast de kleurboeken ontwierp hij ook de succesvolle kaartenseries voor Morgensterkaarten. 

Wat als eerste opvalt is dat het een boek is met een harde kaft. Ik hou er van, het geeft een chique uitstraling. Verder is het papier gelig en voelt dik aan.

Dit is een doe-boek om te ontspannen. Er staan Bijbelteksten in, vragen om te overdenken en mooie platen om in te kleuren.
Er staan verschillende hoofdstukken in met vragen zoals:
Langzamer leven : Waarmee ben ik gezegend?
Geliefd: Wat betekent het voor mij dat ik geliefd ben?
Dankbaarheid: Waarvoor kan ik God danken?
Vertrouwen: Waarin heb ik Gods trouw ervaren?
Op adem komen: Waar vind ik ademruimte?
Verlangen: Wat heeft God met mijn verlangens te maken?
Genade: Wat betekent genade voor mij?
Keuzevrijheid: Waar wil ik voor kiezen?
Geluk: Wat betekent het als ik mijn geluk bij de Heer wil zoeken?
Kracht: Waarin heb ik kracht gekregen?
Stilte: Hoe kan ik stilte vinden in mijn leven?

Voor de vragen staan teksten met een Bijbelse betekenis en daar zijn de platen om te kleuren ook weer aan aangepast. Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste twee platen komen uit het hoofdstuk “Geliefd”. Ik heb gekozen om de dubbel plaat van de vlinders te kleuren. Voor de grote vlinder heb ik gebruik gemaakt van Stabilo en de Sakura Koi coloring brush pens. De achtergrond van de zon heb ik gekleurd met Caran d’Ache Neo 2 wax pastel die je na het aanbrengen met water bewerkt. De witte accenten heb ik aangebracht met een Gelly Roll Sakura. De stiften en de neo 2 gaan prima op het papier. Het blijft wel iets nat maar na het opdrogen is er niets meer van te zien.

Foto 6

De andere plaat heb ik gekleurd met Stabilo fineliner en Staedtler fineliner. De Staedtler krassen iets op het papier maar het is niet storend. De stabilo gaan goed op het papier.

foto 7

Mijn derde plaat heb ik gekleurd met Marco Raffine en met Caran d’Ache Neo 2. Deze plaat komt trouwens uit het hoofdstuk “Kracht” . De blauwe rand en de achtergrond van de lampen, het geel/goud, heb ik gedaan met de Neo 2 waxpastels. Zoals ik al eerder aangaf zijn het waxpastels die je daarna met water bewerkt. Het papier kan er goed tegen en trekt mooi bij na opdrogen. De potloden gaan ook goed op het papier.

foto 8

Conclusie:  Ondanks dat ik niks met de bijbel heb, is het een erg leuk boekje met diepgang. Ik kan mij voorstellen dat er toch mensen zijn die zich hier tot aangetrokken voelen. Dan kan ik zeker garanderen dat je fijn erin kunt werken met potlood, stift en aquarel. Het boekje is dubbelzijdig gedrukt dus ik heb markers niet uitgetest, aangezien dit sowieso doordrukt. Het is weer eens aan andere kleurboekje dan dat wij zijn gewend in de kleurwereld. Erg leuk!

Gegevens van dit boek:
Titel: Grace
Ondertitel: Kleuren, overdenken, ontspannen
Illustrator: Erica Kramer
Uitgever: Arkmedia
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 14 x 178 x 178 mm
ISBN: 9789033817861
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *