Enchanted Forest Artist’s Edition

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

SAM_0095

Van Laurence King Publishing ontvingen wij Enchanted Forest Artist’s Edition om een review over te schrijven. Hiervoor willen we Laurence King Publishing hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Van de uitgever die de enorm succesvolle boeken Secret Garden en Enchanted Forest uitgebracht heeft. Deze speciale editie bevat 20 prachtige kleurplaten om los te halen. Kleurders van alle leeftijden zullen genieten van het kleuren van een selectie van de meest populaire platen uit het originele boek, die nu gepresenteerd worden in een groot formaat, voor extra kleurplezier. Ieder detail van de plaat is geprint op hoog-kwaliteit kaart-papier. Ze kunnen makkelijk los gehaald worden om in te lijsten of te verwerken in een kunstwerk.

Toen ik dit boek binnen kreeg ben ik er meteen in gaan bladeren. Ik vind het boek Enchanted Forest (Nederlandse versie is Het Betoverde Woud) erg mooi, en het Betoverde woud is mijn favoriete boek uit de serie boeken van Johanna Basford. De buitenkant ziet er al erg mooi uit door de gouden kleur die op de voorkant gebruikt is, daardoor heb je meteen het gevoel dat je kwaliteit in handen hebt. Het papier is heerlijk dik, het voelt bijna aan als karton.  Je kunt het boek makkelijk open klappen en blijft ook goed open liggen, doordat de voorkaft los zit van de rest van het boek. Je kunt de platen ook uit het boek halen. Ik heb dat inderdaad gedaan, omdat mij dat met kleuren toch wat makkelijker leek. Het verwijderen van de plaat, ging echter wat moeilijker, ze zitten redelijk vast in het boek. En ik was tijdens het uitscheuren bang dat er kreukels in het papier kwam of dat het zou uitscheuren, echter dit was niet nodig. Het uitscheuren ging gewoon goed. Er staan inderdaad erg mooie platen in. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien.

Zoals je in de voorbeelden ziet, zijn de platen echt zorgvuldig gekozen en zijn het, naar mijn gevoel, ook de platen die je het meest voorbij ziet komen.

Ik ben begonnen te kleuren met stift, en heb hier gekozen voor de Staedtler triplus color stiften en de Stabilo 68. Beide soorten stiften kleurden erg fijn op dit papier. De inkt droogde vrij snel in en hierdoor kreeg je geen vegen als je er per ongeluk met je hand overheen zou gaan. De kleurweergave is ook erg goed. Door het dikke en stevige papier heb je absoluut geen last van doordrukken. Ik ben dan ook erg tevreden met mijn plaat.

SAM_0101

Ik ben hierna gaan kleuren met potloden. Ik heb de Faber Castell Polychromos, de Caran d’ache Pablo en de Koh-I-Noor polycolor uitgetest, en ik vond de Koh-I-Noor Polycolor op dit papier iets minder fijn kleuren. Deze potloden kleurden iets stroever dan de andere potloden en had ik het gevoel alsof het pigment wat moeilijker opgenomen werd door het papier. De andere potloden kleurden wel erg fijn op dit papier, wat erg geschikt is voor deze potloden. Ik heb op een klein stukje getest of ik het blenderpotlood kon gebruiken op dit papier, echter de zwarte lijnen van de tekening geven heel erg af als je met het blenderpotlood per ongeluk over deze lijnen gaat, en omdat ik het ook niet perse nodig vond bij deze plaat heb ik het blenderpotlood niet gebruikt.

SAM_0100

Conclusie: Dit boek is weer een kwaliteitsproduct van Laurence King Publishing. De platen zijn zorgvuldig uitgekozen en door de dikke kwaliteit van het papier kun je hier erg goed met stift op kleuren. Het uitscheuren ging moeizaam maar lukte zonder beschadiging aan de plaat te veroorzaken. Als je de stijl van Johanna Basford waardeert dan mag deze editie eigenlijk niet ontbreken in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Enchanted forest Artist’s edition
Illustrator: Johanna Basford
Uitgever: Laurence King Publishing
Aantal pagina’s: 42
Afmetingen: 250 x 330 x 15 mm
ISBN: 9781780677842
Prijs: € 14,98 (Bol.com) / € 14,91 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol en bij Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *