Mijn wereldatlas kleurboek

foto 1

Van Uitgeverij Lantaarn kregen we Mijn wereldatlas kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet: Pak je kleurpotloden en ontdek de wereld! Dit boek staat vol met landen, dieren, mensen en beroemde bouwwerken om in te kleuren. Klaar? Scheur dan je kunstwerk uit en hang het op. Creatief en educatief

Voor dit boek heb je wel een beetje ruimte nodig op je tafel. Ongeveer 40 x 29 cm groot. Een leuk boek met enkelzijdig bedrukte pagina’s. Vooral een boek voor kinderen. Erg leerzaam en er valt van alles in te ontdekken. Het papier oogt goed maar daar kom ik later op terug. Eerst eens een paar voorbeelden van wat er in dit boek te vinden is.

De eerste plaat heb ik gekleurd met Bruynzeel eurocolor potloden. Deze potloden kleuren fijn op dit papier. Het papier is iets ruwer van structuur waardoor het pigment van het potlood goed hecht. Leuk is ook dat bij alles wat er te kleuren valt benoemd word wat het is. Zo leren je kinderen gelijk wat er op de wereld zoal te vinden is. Gezellig kleuren en leerzaam te gelijk.

foto 6

Terwijl ik met potlood aan het kleuren was kreeg ik visite van mijn nichtjes. Een perfecte timing, nu kon ik gelijk testen wat kinderen van het boek vonden. Dus de volgende plaat is gekleurd met verschillende stiften. Stabilo, Staedtler en Tombow. Alle drie getest op de plaat. Ze drukken alle drie niet door al zou dat in dit geval geen enkel probleem zijn, aangezien de platen enkelzijdig bedrukt zijn. Hij is erg gezellig van kleur geworden.

foto 7

Er staan in dit boek alle werelddelen en nog leuke aparte gedeeltes op platen gedrukt. Bovendien zit er aan het einde van het boek nog 2 pagina’s met alle vlaggen op de wereld. Deze zijn blank en door middel van de gekleurde aangegeven stip kun je ze inkleuren. Dit is leuk om te doen en bovendien weer erg leerzaam.

foto 8

Conclusie: Als volwassenen vind ik het een erg leuk boek. Vooral om de jeugd te stimuleren om te kleuren maar tegelijkertijd ook met iets leerzaams bezig te zijn. Het papier van dit boek is enkelzijdig bedrukt en het zijn grote platen. Makkelijk te kleuren voor jong en oud.

Als extra heb ik natuurlijk ook de kinderen gevraagd wat ze van dit boek vonden. Deze waren erg enthousiast erover. Leuke kleurplaten en makkelijk om zo een beetje aardrijkskunde te leren. Volgens hun onthoud je zo kleurend meer van de wereld dan uit een saai boek.
Ik kan dan ook niks anders dan ouders aanraden dit boek eens te proberen voor hun kinderen. Dit valt zeker in goede aarde.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn wereldatlas kleurboek
Illustrator: Nathalie Hughes
Uitgever: Lantaarn Publisher
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 7 x 398 x 285 mm
ISBN: 9789461886095
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *