Dierenwereld Creatief kleuren voor volwassenen

foto 1

We hebben een erg leuk boek gekregen van Uitgeverij Lantaarn om er een recensie over te schrijven. Dat doen we met veel plezier en natuurlijk willen we Uitgeverij Lantaarn hiervoor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet:
Verken de beestenboel in dit kleurboek: een verzameling prachtige, gedetailleerd getekende dieren. Van een majestueuze hertenbok en een edele giraf tot een schattige kleine panda en een nieuwsgierig konijn, breng elk dier zelf tot leven door te kleuren.
De bladzijden kunnen uit het boek worden gehaald en na voltooiing worden ingelijst.

Ik heb eerst eens rustig door dit boek gebladerd. Wat opvalt is dat het mooie grote pagina’s zijn die ook nog eens enkelzijdig bedrukt zijn. Er staan volop keuze mogelijkheden in van verschillende dieren. De dieren zijn omringd door al leuke gekleurde achtergronden van gras of bloemetjes. Dit maakt dat, als het gekleurd is, het een mooi geheel is. Ik zal even vast een paar voorbeelden laten zien uit het boek.

Alle dierenplaten bestaan uit kleine vakjes waardoor je leuk kan spelen met verschillende kleurencombinaties. Ze zijn voor elke kleurder goed te doen. ik heb in mijn eerste plaat gebruik gemaakt van stabilo 68 en van de Staedtler triplus color stiften. Maar je kunt alle materialen gebruiken die je wilt omdat doordrukken in dit boek geen probleem is. De achterkant is blank dat vind ik altijd erg fijn. De stiften die ik gebruikt heb drukken echter niet door. Het papier is dik genoeg en kleurt heerlijk weg. Voor stift is dit boek dus echt geslaagd.

foto 6

Nu gaan we kijken hoe potlood bevalt op dit papier. Ik heb gekozen voor de Caran D’ache pablo. Deze potloden kleuren erg fijn op dit papier. Het pigment in het potlood hecht goed en ook als je laagjes over elkaar kleurt is dat geen enkel probleem. Het papier is niet te glad en blijft mooi vlak. Dus ook potlood is in dit boek goed uit de test gekomen.

foto 7

Erg fijn is ook dat elke plaat een perforatierand heeft zodat ze makkelijk, als je dat zou willen, eruit gehaald kunnen worden. Eventueel om in te lijsten erg leuk.
Kortom een mooi boek met papier waar meerdere materialen goed op werken. Enkelzijdig bedrukt met perforatierand. Fijn priegelwerk of iets grovere kleurplaten. Volop keuze dus voor ieder wat wils.
Ik zeg geslaagd!

Gegevens van dit boek:
Titel: Dierenwereld
Ondertitel: Creatief kleuren voor volwassenen
Uitgeverij: Uitgeverij de Lantaarn
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 10 x 290 x 291 mm
ISBN: 9789461886248
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *