Chameleon Color tones pens

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

9200000045517270

Al enige tijd wilde ik de Chameleon Color tones pens hebben, en toen ik deze in de winkel zag liggen, was ik dan ook verkocht en moest ik ze dan ook meenemen.

Informatie die te vinden is op internet: Set met alle 20 kleuren Chameleons, een kleurloze blender, een detailpen en 10 reserve penseelpuntjes. De inkt is bij te vullen, de alcohol ook en de punten zijn vervangbaar. Eigenschappen van de Chameleon color tone marker: Dubbelzijdige stift. Japanse super zachte penseel punt en kogel punt. Professionele kwaliteit inkt op alcohol basis. Navulbaar met inkt. De punten kunnen vervangen worden. Permanent op de meeste oppervlakken. Te gebruiken in combinatie met alle andere alcohol inkten. Niet giftig en geen sterke geur. Ideaal voor alle papierhobbies, Manga tekenen, grafische toepassingen en fijne kunst.

Nadat ik de chameleon’s in bezit had, ben ik eerst weer eens filmpjes gaan kijken over deze Chameleon pens. Ik kwam dan ook o.a. dit filmpje tegen.

Bron: Vimeo

Hier krijg je al meteen een goede uitleg hoe de chameleon pens werken. Wat erg belangrijk hierbij is, dat als je de mengkamer gebruikt, dat je dan de kamer bovenaan houdt en de marker beneden, zodat de alcohol uit de mengkamer in de punt van de marker kan lopen. Doe dit nooit andersom, want dan loopt de kleur in de mengkamer en dan verlies je het effect van het kleurverloop.
De pens bevatten 2 punten, een Japanse super zachte penseel punt en kogel punt. De Japanse penseel punt gebruik ik zelf vooral bij het kleurverloop.

chameleon-punten
Bron: colorlicious

Ik merkte tijdens het gebruik wel, dat de mengkamers niet bij alle kleuren altijd even goed werkten. Nu weet ik niet of de kamers gewoon niet zo goed zijn, of dat er wat anders aan de hand is, aangezien de set helemaal nieuw is, het lijkt me raar als deze leeg zouden zijn. Ik tel sowieso altijd als ik de kleur in de alcoholkamer houdt en test het altijd uit op een testpapier. Hierna doe ik het altijd pas op de echte tekening. Als de mengkamer naar mijn gevoel niet zo goed werkt dan gebruikte ik gewoon de blenderpen, deze hield ik dan tegen de punt van de marker aan. En dan krijg je hetzelfde effect.

Wat natuurlijk ook een voordeel is van deze markers, is dat deze zijn na te vullen. Ook de kamers zijn vervangbaar. Dus mochten deze niet meer zo goed werken, dan kun je hier gewoon nieuwe kamers voor verkrijgen. De punten zijn ook los te verkrijgen. Al zitten bij de set van 22 al 10 Japanse super zachte penseel punten in de set. Het vervangen van deze punten gaat echt heel eenvoudig. Hoe lang de punten mee gaan, is afhankelijk hoeveel druk je op de punt uitoefent.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren met deze markers.

Ik heb eerst een plaat uitgeprint van Pinterest. En heb hierbij gebruik gemaakt van DCP-papier, aangezien hierop alcoholmarkers toch fijn kleuren en het papier de inkt niet zo heel erg opzuigt en je geen last hebt van bloeden.
Ik merkte dat ik in het begin toch wel erg moest wennen aan deze chameleon pens. Het maken van kleurverlopen gaat nog heel voorzichtig, maar voor de eerste keer was ik toch al erg tevreden met het resultaat. Zoals je ziet, kun je natuurlijk ook zonder kleurverloop kleuren met deze markers, maar er zijn tal van andere alcoholmarkers, waar je gewoon mee kunt kleuren dat ik dat eigenlijk een beetje zonde zou vinden. Daarnaast kun je de chameleonmarkers ook goed samen gebruiken met alle andere soorten alcoholmarkers.

SAM_0087

Hierna heb ik een plaat gekleurd uit een tattookleurboek. De blauwe vlekken zitten standaard in dit boek, en vind ik zelf wel erg leuk. Natuurlijk drukken ook deze markers door en ben je de plaat aan de achterkant natuurlijk kwijt, maar dat neem ik voor lief. Ook hier ging het kleurverloop weer erg goed. En ik merk dat ik het kleurverloop langzaam onder de knie krijg. Het is even wennen, maar als je het eenmaal doorhebt, krijg je er erg leuke resultaten mee.

SAM_0046

In de Enige echte kleurscheurkalender 2016 stond een plaat die ik erg geschikt vond om met Chameleon pens te kleuren. En omdat ik er al achter was dat je in deze scheurkalender goed met alcoholmarkers kunt kleuren, was dit natuurlijk een ideale combinatie en moest ik deze plaat gewoon met de Chameleon pens kleuren. Dus zo gezegd en gedaan. En ik merk dat, door meer met de Chameleon pens te kleuren, je ook steeds meer feeling voor de verlopen krijgt en je dus ook de handigheid er voor krijgt. Ik hoor mensen soms wel eens zeggen, ik kan er niet mee overweg, maar ik denk dat het echt even doorzetten is. En je ook niet bang moet zijn om een plaat te verknoeien. Want het leuke is, wat je zelf vaak verknoeit vind, daar krijg je vaak de leukste reacties op. Heb je de kans, dan test ze eens uit. Je kunt er echt hele leuke resultaten mee krijgen. Normaal gesproken liet ik kleurverloop bij bloemen altijd van binnenuit licht naar buiten donker gaan. Bij deze heb ik het andersom gedaan. En ik had eerst zoiets het klopt niet, maar ik vond hem toen hij klaar was, toch erg leuk, en heb er ook leuke reacties op gekregen.

SAM_0052
Als laatste plaat heb ik een plaat gekleurd uit het vijfde enige echte mandalakleurboek gekleurd. Het papier van de mandalaboeken van BBNC zijn bijna allemaal geschikt om met alcoholmarkers te kleuren en ook deze plaat leek me een leuke uitdaging om met de chameleons te kleuren. De kleurverlopen gingen ook hier erg goed, al had ik zelf liever iets meer kleurverloop willen hebben in de roze bloemen, maar dat is weer een leer voor de volgende keer. Al doende leert men. Ik merkte hierbij wel dat ze deze keer wel soms iets streepten bij het kleurverloop van een van de groene kleuren. Dit kan echter ook komen door de pen te schuin te houden.  Echter bij het eindresultaat valt dit bijna niet meer op. En ik ben dan ook erg tevreden met het eindresultaat.

SAM_0093

Bij de set van 22 zit ook een detailpen. Deze is ontzettend handig om mee te tekenen. Ik ben dan wel geen teken talent, maar heb deze wel gebruikt bij een van punt naar punt plaat. De detailpen werkte hier erg fijn bij. Door de fijne punt kreeg je mooie lijnen. Ik merkte ook dat bij langs een liniaal lijnen trekken, dit ook erg goed ging. Ik had normaal vaak dat ik dan vegen kreeg, daar heb ik bij deze pen absoluut geen last van. Dus teken je graag, dan is deze detailpen ook erg handig voor erbij.

SAM_0236

Conclusie: Deze Chameleon pens zijn een erg mooie set markers als je graag met  kleurverlopen werkt. Je kunt ze erg goed combineren met andere markers. Wat ik jammer vind, is dat de mengkamers soms iets minder goed werkten bij mij, echter dit heb ik opgelost door de blenderpen te gebruiken. Dit geeft hetzelfde effect. Het is in het begin wel even wennen om de kleurverlopen goed te krijgen, echter door ze vaker te gebruiken, krijg je dit steeds beter onder de knie. Ben je op zoek naar mooie markers, waar je meer mogelijkheden mee hebt, dan zijn dit zeker markers waar je aan zou moeten denken, maar ook als aanvulling op je reeds in bezit zijnde markers, is dit een hele mooie aanwinst.

Deze chameleon pens zijn los verkrijgbaar, in setjes van 5 en in een set van 22. (20 kleuren, 1 blenderpen en een detailpen). Chameleon heeft ondertussen 52 kleuren, echter die zijn nog niet in Nederland te krijgen. Ik kijk dan ook erg uit naar het moment dat deze 30 nieuwe kleuren hier in Nederland op de markt komen.

Deze Chameleon pens zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol & bij Goedkoopstehobby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *