Waar is Wally? Het Kleurboek

foto 1

Van Memphis Belle ontvingen wij het boek “Waar is Wally?? Het kleurboek”. Wij bedanken Memphis Belle hartelijk voor het ontvangen boek.

Informatie die te vinden is over het boek op internet: Maak je op voor eindeloos veel kleurplezier en een spannende speurtocht. Dit nieuwe Waar is Wally-boek is voer voor speurneuzen en kleurfanaten: de zoekplaten zijn zwart-wit, en het is de bedoeling dat je ze zelf inkleurt. Terwijl je de bonte taferelen lustig inkleurt, kun je op zoek gaan naar honderden dingen. Wally heeft ook een paar dingen verstopt: zijn sleutel, Woefs bot, Wenda’s fototoestel, de verrekijker van G. Spuis… Goed kijken is de boodschap, want die voorwerpen duiken allemaal maar één keer op! Vind je Wally (niet makkelijk, in zwart- wit!) en al zijn verloren kleurpotloden? Tijd om kleur te bekennen!

Mijn eerste indruk is.. oei.. heftig boek. Helemaal nog nooit zoiets gekleurd dus ik ben heel benieuwd. Het boek is een soort speurtocht waar je in elke plaat verborgen potloden “moet” zoeken. Het boek heeft een wat hardere kaft dan andere boeken en het papier is van een goede dikte. De platen zijn erg priegel wat het boek toch wel een flinke uitdaging maakt, zeker als het voor kinderen is want de Wally boeken zijn kinderboeken.
Op bijna elke bladzijde staat een “opdracht” bijvoorbeeld: Zoek de muzikanten verkleed als beren, varkens, vogels, krokodillen en stieren of verzin je eigen boektitels.

Achterin het boek staan nog verschillende pagina’s waar staat wat je allemaal kon vinden en zodat je het kan afvinken.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Edding 1200 colorpen en met Koi Sakura Brushpennen. De stiften gaan goed op het papier. En zoals ik al eerder zei, zie je in het midden de “opdracht” van deze plaat staan.

foto 10

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Koh-I-Noor Progresso en Marco Raffina 7100. Ook hier gaan de potloden erg goed op het papier alleen zou ik wel uitkijken met over de plaat heen gaan met de hand/arm want je wrijft de potlood zo van het papier. Dat kun je wel zien op mijn plaat. Ik zou aanraden om een velletje papier over je gekleurde stuk te leggen.

foto 11

Conclusie: Een leuk boek met leuke “opdrachtjes” waardoor dit boek net weer iets anders is, dan andere kleurboeken. Alleen vraag ik mijzelf af of het wel geschikt is voor kinderen. Het papier is goed, al zou ik toch meer de stiften aanraden. Voor doordrukken hoef je niet bang te zijn want de dikte laat het zeker toe om met stiften te werken in het boek. Voor mij persoonlijk was het een uitdaging en ik weet dat dit soort boeken niks voor mij zijn, maar dat neemt niet weg dat het toch leuk was om te doen. Er zijn zeker kleurders die dit boek aanspreekt, gezien de soort platen die toch geregeld langs komen in onze facebookgroep. Spreekt dit soort platen je aan… dan zou ik zeker zeggen dat dit boek niet mag ontbreken in je collectie!

Gegevens van dit boek:
Titel: Waar is Wally? Het kleurboek
Illustrator: Martin Handford
Uitgeverij: Memphis Belle
Afmetingen: 9 x 288 x 230 mm
ISBN: 9789463130264
Prijs: € 11,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *