Feel Happy

COVER

Van uitgeverij Lantaarn ontvingen wij het boek Feel Happy om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Lantaarn hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Mindful kleuren voor dagelijkse ontspanning. In de drukte van alledag is het heerlijk om af en toe een momentje voor jezelf te hebben. Neem een paar potloden of viltstiften, kies een van de prachtige afbeeldingen in dit boek en geniet van de ontspanning die het kleuren met zich meebrengt. Door je volledig te concentreren op de vormen en kleuren van je afbeelding, sluit je je even af van je omgeving en kom je heerlijk tot rust. De afbeeldingen in dit boek bieden eindeloos relaxed kleurplezier.

Toen ik dit boek binnen kreeg was ik hier wel erg nieuwsgierig naar. Een ander teamlid had al het boek uit de zelfde serie gedaan “No Stress” en was hier al enthousiast over. De buitenkant ziet er al uitnodigend uit. Door de kaft in paarse tinten en de stevige achterkant nodigt dit boek erg uit om te gaan kleuren. Door dat het boek ook een ringband heeft, is het ook met kleuren makkelijk, je kunt het boek helemaal dubbelvouwen. Iedere plaat heeft daarnaast bovenaan een witte rand wat ik erg fijn vind, zodat je niet tussen de ringband in hoeft te kleuren. Het papier voelt goed aan maar dat gaan we natuurlijk uittesten of dit ook werkelijk zo dik is, als het aanvoelt.

Maar eerst zal ik jullie wat voorbeelden laten zien, wat er allemaal in het boek staat.

Ik heb ook verschillende materialen getest in dit boek. Ik ben begonnen te kleuren met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Koh-I-Noor polycolor potloden. Het pigment hecht erg goed aan het papier en de potloden gleden ook fijn over het papier. Het was een genot om met potlood op dit papier te kleuren en nabewerken vond ik zelf niet nodig.

SAM_0018

Hierna ben ik met stift gaan kleuren. Ik heb hierbij gekozen voor de Sakura Koi coloring brush pens. De heldere kleuren van deze stiften komen mooi uit in dit boek. De stiften drukken wel lichtjes door, maar dit maakt niks uit in dit boek, doordat de platen enkelzijdig bedrukt zijn. Deze iets nattere stiften kleurden ook erg fijn op het papier. De inkt van de stiften droogde vrij snel op en hierdoor had je geen last van per ongeluk uitvegen of vlekken van de stift. Ik ben dan ook erg blij met deze plaat.

SAM_0017

Omdat dit boek enkelzijdig bedrukte platen bevat en ik ook graag met alcoholmarkers kleur, moest ik gewoon even uittesten of deze ook gebruikt kunnen worden in dit boek. Ik heb hierbij gekozen voor de Winsor & Newton Brushmarkers. Door de brushpunt kun je ook in de fijnere vakjes redelijk goed kleuren. Ik heb een patroon kleurplaat gekozen die goed te doen is met markers. De eerste streep zetten is altijd spannend, bloedt de marker niet, hoe houdt het papier zich. En ik ben enthousiast. De marker blijft mooi op zijn plek zitten. Dus van bloeden geen sprake. Het papier blijft mooi in tact, geen bobbels en niks. Super dus. Het papier is echt heel erg goed voor markers. Leg wel voor de zekerheid een leeg vel papier achter je plaat, zodat doordrukken op de volgende plaat voorkomen wordt.

SAM_0023

Conclusie: Ik kan alleen maar lovend zijn over dit boek. Dit boek wordt je inderdaad happy van. Het bevat een mooie kwaliteit papier, waar je eigenlijk met alle materialen in kunt kleuren. Het papier blijft goed. Door de handige ringband kun je het boek mooi dubbel klappen zodat je makkelijker met de plaat kunt draaien en overal goed bij de plaat kunt. Door de witte rand boven langs de plaat heb je ook geen last dat je tussen de ringband moet kleuren. Als je patronen kleuren leuk vind, mag dit boek absoluut niet ontbreken in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Feel Happy
Uitgever: Uitgeverij Lantaarn
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 15 x 211 x 213 mm
ISBN: 9789461886828
Prijs: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “Feel Happy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *