Color Me Stressfree

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

We kregen van Quartoknows dit prachtige boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald): Het perfecte kleurboek voor volwassenen die hun innerlijke rust en creativiteit willen vinden in deze gestreste tijd.
Werk, kinderen, relaties, vergaderingen, verkeer, facturen … we worden allemaal geconfronteerd met stress op een dagelijkse basis. Soms heb je gewoon een manier nodig om de spanning te verlichten, een burn-out, ziekte, of om erger te voorkomen.
Een eenvoudige en goedkope manier om stress te verlichten is door het kleuren van platen die rustgevend zijn. Sommigen beschouwen het als een alternatief voor ontstressen. Uiteindelijk kan dit helpen bij de gevolgen van het dagelijkse . Heroriënteer je aandacht op iets heel anders en neem deel in een mentale, fysieke en emotionele sessie. Het kan helpen om het patroon van constante stress te doorbreken en het laat ons verjongen.
Creatief therapeut Lacy Mucklow en kunstenaar Angela Porter bieden u 100 kleurplaten, allemaal ontworpen om u te helpen loskoppelen en ontspannen aan het eind van elke dag. Georganiseerd in zeven therapeutisch thema-hoofdstukken, kunnen kleurders de voordelen ervaren. Verken het papier en de materialen en kleur je stress van dag tot dag weg.

Dit is echt een boek waar ik erg enthousiast van word. Mooie dikke kaft en vol met honderd diversen kleurplaten, op (zo te voelen) goed papier. Maar dat testen we later uit. De pagina’s zijn enkel bedrukt dat vind ik ook een extra pluspunt. Eerst maar eens even een paar voorbeelden laten zien uit dit boek.

In de introductie van het boek staat uitleg en tips over het kleuren en het ont-stressen. Het boek heeft 7 hoofdstukken elk met hun eigen thema.
1 Ontreddering
2 Relaties
3 Financiën
4 Werk
5 Gezondheid
6 Tijd
7 Reizen en communicatie

foto 6

Ik heb mijn eerste plaat gekozen uit het hoofdstuk 6 Tijd. Deze plaat heb ik gekleurd Met de Staedtler Karat aquarel potloden. Zoals ik eerder al vermeldde is het papier van prima kwaliteit en ook met de aquarel potloden en de waterbrush blijft het goed. Geen gebobbel, het blijft mooi vlak en droogt goed op. Het pigment verdeeld zich prima met de waterbrush.

foto 7

In hoofdstuk 4 Werk vond ik deze leuke plaat om te kleuren. Deze is ingekleurd met de Tombow ABT brush. Ook deze stiften zijn wat natter maar dat is geen enkel probleem ook hier blijft het papier zoals het is. De inkt van de stiften vloeit niet over de lijnen en droogt super op.

foto 8

In het boek staan ook een paar voorbeelden die al voor een gedeelte ingekleurd zijn. Het leuke hiervan is om te proberen ze af te maken met dezelfde kleurnuances. Volgens mij is dat me aardig gelukt. Ik heb hierbij gekozen om het met de Koi Sakura brush pennen te doen. Een leuke opdracht ook als je even geen kleur ideeën hebt.

Ten slot kon ik het niet laten om er nog een te maken met Staedtler ergosoft potloden. Deze potloden kleuren goed op het papier en het pigment hecht goed. Je kunt de kleuren goed mengen door laagjes over elkaar te kleuren. Zo krijg je mooie kleurovergangen. Deze plaat staat in hoofdstuk 1.

foto 11

Conclusie: Ik zou in dit boek nog uren kunnen kleuren. Erg afwisselende platen. Prachtig papier voor bijna elk materiaal. Stevig boek met goede uitleg en diverse tips en thema’s. Je kunt zien dat er door de makers goed over nagedacht is, om ons kleurders, in deze drukke tijd te laten ontspannen. Dit boek is echt een aanrader om toe te voegen aan je verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Color Me Stress-free
Illustrator: Angela Porter
Auteur: Lacy Mucklow
Uitgever: Race Point Publishing/ Quartoknows
Aantal pagina’s: 208
Afmetingen:  17 x 216 x 241 mm
ISBN: 9781631061608
Prijs: € 17,99 ( Bol.com) en € 11,39 (Bookdepository)

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol en Bookdepository.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *