Verjaardagskalender Buitenleven

foto 1

We hebben een erg leuke verjaardagskalender gekregen van Uitgeverij Lantaarn om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij Lantaarn natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Kleuren voor volwassenen. Vergeet geen verjaardagen meer dankzij deze unieke kalender. Maak iedere maand een eigen kunstwerk.

Het fijne van deze kalender vind ik toch wel, zijn mooie, grote formaat. Hij is iets breder dan een A4, daardoor heb je een mooie, grote kleurplaat en voldoende ruimte om de verjaardagen te noteren.
Bovendien is elke plaat enkelzijdig bedrukt, zodat je met de meeste materialen erop kan kleuren. Stevig papier is ook een extra bijkomstigheid. De kalender heeft een ringband waardoor je makkelijk de pagina’s om kan klappen, met kleuren is dat zeker zo handig, er zit niks in de weg. Ik ben erg enthousiast over deze kalender en zal eens een paar voorbeelden laten zien.

Elke maand in deze kalender heeft een leuke kleurplaat voor zowel beginner als gevorderde kleurder.
Ik heb gekozen voor de maand februari omdat ik deze uil erg leuk vond. Deze plaat is gekleurd met de Caran D’ache Pablo. Deze potloden zijn echt heerlijk om op dit papier te kleuren. Het pigment hecht goed en ook kun je de kleuren makkelijk blenden of doezelen. Het papier is niet te glad en blijft mooi.

foto 6

De maand juni vond ik ook een erge leuke plaat om te kleuren. Deze heb ik ingekleurd met een combinatie van de Stabilo 68 en de Tombow ABT brush. Deze stiften zijn beiden geen enkel probleem voor het papier. De kleuren van de iets nattere stiften blijven mooi binnen de lijnen. Het droogt goed op en het papier bobbelt niet. Doordat de structuur van het papier fijn glad is vloeien de kleuren mooi in elkaar over. Beide stiften zijn op waterbasis dus doordrukken doen ze niet. Vind het een vrolijke plaat geworden.

foto 7

Ik ga deze kalender zeker afmaken en een mooi plekje geven. Mijn menig over deze kalender is dan ook erg positief. Leuke platen, goed formaat en heerlijk enkelzijdig papier. Zeker papier waar je met bijna alle materialen op kunt werken. Maak zo je eigen unieke persoonlijke kalender. Toch veel leuker zelf gemaakt dan een kant en klaar gekochte. Hier zul je zeker veel kleurplezier aan beleven.

Gegevens van deze kalender:
Titel: Verjaardagskalender buitenleven
Uitgeverij: Uitgeverij de Lantaarn
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 10 x 307 x 231 mm
ISBN: 9789461886415
Prijs: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *