Edding 1200 Stiften

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Edding ontvingen we een doos met 20 stiften van het type 1200, waarvoor we Edding hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Op licht papier kan men met vele stiften schrijven, tekenen, schetsen etc. Maar met geen enkele stift gaat dat zo comfortabel en gemakkelijk als met de edding 1200 colourpen. Zijn fijne ronde punt glijdt moeiteloos over het papier, wanneer u bijvoorbeeld postkaarten schrijft of een persoonlijke boodschap op wenskaarten noteert. Met deze pen kunt u uw creativiteit de vrij loop laten en bijvoorbeeld een mooie ansichtkaart maken. Ook spontaan schetsen en tekenen met qua breedte goed doseerbare lijnen en strepen is met deze klassieke stift überhaupt geen probleem. Bovendien is de keuze aan kleuren zeer ruim.
De edding 1200 colourpen heeft een ronde punt voor 0,5 tot 1 mm brede lijnen, en is na verwijderen van de dop meteen klaar voor gebruik. Hij is leverbaar in 24 verschillende briljante kleurnuances. De inkt is op waterbasis en is lichtbestendig en zorgt dus voor een duurzaam resultaat op zowel licht papier als karton.

foto 2

De stiften of pennen, ligt er maar net aan hoe je het zelf wilt noemen, zitten in een metalen blik. Dat vind ik toch wel een luxe. De meeste stiften zitten in een plastic verpakking. Of je moet natuurlijk de uitgebreidere set pakken, dan zit het ook in blik. Dat ter zijde… De kleuren zien er prachtig uit en komen overeen met de kleuren van de doppen. Dat vind ik altijd fijn. Ze liggen lekker in de hand en ik ga dan ook gauw beginnen aan de platen. De punten komen in het begin hard over en krassen naar mijn idee een beetje. Ik kom hier later op terug.

Mijn eerste plaat komt uit het enige echt mini mandala kleurboek. Bij de lichtere kleuren zie je de aanzet en de manier van kleuren. Helaas trekt dat niet bij en blijf je dat zien op de plaat. Maar ik vind het niet storend.

foto 3

Mijn tweede plaat komt uit een mandala boekje van Denksport. Dit is een andere papiersoort dan mijn eerste plaat. En dat kun je, vind ik, zien aan het dof overkomen van de kleuren. Zo zijn de kleuren bij de andere platen helemaal niet. Ik vind ze daar juist heel fel overkomen.

foto 4

Mijn derde plaat komt uit een boekje van de Zeeman, wat weer een hele andere kwaliteit is dan de andere twee. Allereerst druk het erg door en je voelt de kleuren op het papier. Is een beetje moeilijk uit te leggen zo, maar als je over de plaat wrijft, voel je dat het papier verzadigd is door de inkt. Je merkt ook dat vooral de grijze veel moeite heeft met het oppervlakte. Ik krijg het niet streeploos. Maar laat ik wel zeggen dat dit niet aan de stiften ligt. Hier zie je duidelijk dat het aan het papier ligt.

foto 5

Conclusie:
Het is een erg mooi set met prachtige kleuren. De “harde” punt wordt na verloop van tijd zacht en kun je er prima mee kleuren. Ik heb wel gemerkt dat het papier gebonden is, hoe de stiften zich houden. Het is natuurlijk lastig testen als je wilt weten bij aankoop of het geschikt is voor jouw kleurboek. Ik twijfel dan ook of deze stiften wel geschikt zijn om grote oppervlakten mee te kleuren. Ze heten niet voor niets colorpen. Ik persoonlijk ben toch meer van de brushpennen heb ik gemerkt maar dat neemt niet weg dat het een prima aanvulling is op de eigen stiften collectie.

Deze edding 1200 zijn o.a. te koop bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *