Color-by-number Animals

THis is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

SAM_0002

Van Quartoknows ontvingen wij het boek Color-by-number Animals om een recensie over te schrijven. Hier willen we Quartoknows hartelijk voor bedanken.

SAM_0014

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Daag je kleurvaardigheden uit met Color-by-Number Animals, een spannende nieuwe manier om te kleuren op nummer.
Til het traditionele kleuren naar een nieuw level, door deze geometrisch kleuren op nummer platen biedt het beginnende kleurders om te ontspannen als ze kleuren, terwijl meer gevorderde kleuren op nummer enthousiastelingen uitgedaagd worden om de platen af te maken in verschillende moeilijkheidsgraden. Te kleuren met kleurpotloden, markers of stiften. Na een korte introductie wat kleuren op nummer handleidingmet tips en voorbeelden voor iedere moeilijkheidsgraad. Meer dan 30 unieke kleuren op nummer platen zitten in het boek om je eigen kunstwerk te creeëren. Als het ontwerp moeilijker wordt, minder cijfers zijn ingevuld voor een extra uitdaging, gevorderde artiesten kiezen hun eigen kleuren en patronen om de plaat af te maken. Een volledige gallerij met voorbeelden vind je ook in het boek, zodat de kleurders hun platen kunnen vergelijken met het origineel of even tussendoor kunnen spieken naar het voorbeeld om een leidraad te hebben. Met meer dan 30 kleuren op nummer platen om te kleuren, beginners en gevorderde artiesten van alle leeftijden zullen gehypnotiseerd worden door deze unieke variatie op de traditionele kleuren op nummer boeken.

Ik vind platen met geometrische vormen altijd wel erg leuk om te doen. Dus toen we dit boek kregen was mijn interesse wel gewekt.

Als je het boek opent begint het met een kort stukje uitleg. Hier worden bijvoorbeeld ook verschillende kleurtechnieken uitgelegd. Dit vind ik wel een leuk extra in dit boek.

SAM_0004

Je leest bijvoorbeeld ook dat de tekeningen in het boek opgedeeld zijn in 3 verschillende categorieën namelijk beginners, intermediate (gevorderd) en advanced (expert). De kleurplaten worden steeds een stapje moeilijker. In de beginners tekeningen heeft bijna ieder vakje een nummer, bij de gevorderde zijn al bij wat vakjes de nummers weggelaten die je dus naar eigen inzicht kunt invullen en bij de expert platen zijn geen nummers meer ingevuld.

SAM_0003

Je kunt de platen natuurlijk precies volgens nummer kleuren of ze naar eigen inzicht inkleuren. Zeker de gevorderde en expert platen nodigen natuurlijk uit om naar eigen fantasie in te kleuren.
In het boek staat ook van iedere kleurplaat een ingekleurd voorbeeld. Zodat je een voorbeeld hebt mocht je hem na willen kleuren. Ik zal wat ingekleurde voorbeelden laten zien:

Om je een idee te geven van de verschillende platen die er in staan heb ik van de verschillende moeilijkheidsgradaties een voorbeeld uitgezocht. Deze zal ik ook even laten zien.

De hond en de uil bevatten bijvoorbeeld helemaal geen cijfers meer. Deze zou je dus aan de hand van het voorbeeld kunnen inkleuren, of bijvoorbeeld geheel naar eigen inzicht.

Wat ik wel erg jammer vind is dat de platen die zijdelings in het boek staan, met de onderkant aan de binnenrand van het boek staan. Wil je deze goed kunnen kleuren, kleur je de plaat dus eigenlijk op zijn kop, of moet je over de andere rand van het boek heen hangen. Daarnaast heeft ieder blad wel een stippellijn om de plaat uit het boek te knippen, echter doordat die stippellijn zo dicht op de binnenrand van het boek zit, krijg je hem niet uit het boek geknipt.
SAM_0015

Ik heb eerst een plaat gekleurd uit de beginners. Hier hebben alle vakjes een nummer. Ik heb deze gekleurd met stift. Ik heb gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens. Deze stiften kleurden fijn op dit papier. De stiften drukten ook niet door op dit papier. Wel streepten de stiften erg op dit papier.

SAM_0008

Hierna heb ik een plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voorde Faber Castell Polychromos. Deze potloden gleden erg fijn over het papier. Ik heb wel nabewerkt met de Derwent blenderpen om een gladder geheel te krijgen. Ik heb deze gedeeltelijk op eigen inzicht gekleurd. Dit was een plaat voor de gevorderden. Sommige vakjes hadden cijfers en deze heb ik dus ook volgens schema gekleurd. De rest heb ik naar eigen inzicht verder gekleurd. Ik denk dat ik deze combinatie van kleuren nog leuker vind dan helemaal op nummer inkleuren. Je hebt wel al een basis van kleuren maar kunt hem vervolgens naar eigen inzicht inkleuren. Ik ben dan ook wel tevreden met het resultaat.

SAM_0010

Conclusie: Het boek bevat dieren die opgebouwd zijn uit geometrische vormen. Ik persoonlijk vind dat zelf wel erg leuk. Het boek is opgebouwd in 3 verschillende moeilijkheidsgraden, beginners, gevorderd en expert. In het begin vond ik het erg verwarrend maar toen ik het eenmaal door had vond ik de gevorderde platen erg leuk. Doordat je hier ook je eigen creativiteit in kwijt kunt. Wat ik jammer vind is dat de platen die zijdelings staan met de onderkant naar de binnenrand van het boek staan. Dit maakt het kleuren wat lastig. Daarnaast bevat het boek een stippellijn echter hierlangs uitknippen is lastig. Houd je van geometrische vormen en wil je eens iets anders dan de standaard kleurboeken of kleuren op nummer boeken dan zou je dit boek echt in je verzameling moeten hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Color-by-number Animals
Illustrator: Walter Foster
Uitgever: Quatroknows
Aantal pagina’s: 112
Afmetingen: 9 x 222 x 296 mm
ISBN: 9781633220997
Prijs: € 15,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *