Tangled Gardens

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Quartoknows ontvingen wij Tangled Gardens Coloring book om daar een recensie over te schrijven. Wij bedanken Quartoknows hartelijk voor het ontvangen boek.

Informatie die ik vond op internet(vrij vertaald): Volwassenen over de hele wereld kennen inmiddels de heerlijke rust die ontstaat tijdens het kleuren. Behalve dat je zo mooi mogelijk vlakken en vormen invult (wat ook heel leuk is), zorgt kleuren ervoor dat je contact maakt met de kunstenaar in jezelf en dat je ontspannen nadenkt over dingen als mooie highlights, achtergronddecors en adembenemende kleurenschema’s. Wie had gedacht dat het creëren van kleurengradaties en het spelen met texturen in kleur het zorgeloze in je zou losmaken? Als je denkt dat het hierbij om ingewikkelde technieken gaat, dan heb je het mis. Jane Monk leert je alle basistechnieken en nodigt je uit om te gaan experimenteren op de oefenpagina’s. Kies je eigen fantasietuin en begin aan het avontuur!

Gebruik kleurpotloden, verf, inkt, stiften of wat je maar wilt. De bladzijden zijn geperforeerd, zodat je je voltooide kunstwerken eenvoudig kunt uitscheuren om in te lijsten en mee te pronken of weg te geven!

In het boek staan 52 tangle tekeningen die je met verschillende materialen kunt inkleuren. De platen zijn allemaal enkelzijdig gedrukt, daarbij is het papier van een goede, dikke kwaliteit. Er staan wat moeilijkere platen in maar ook eenvoudige. Dus een boek voor zowel de beginnende als de gevorderde kleurder.
Hierbij eerst wat voorbeelden:

Zoals de kaft al beschrijft staan er in het boek enkele pagina’s kleurenschema’s en kleurtechnieken. Wel allemaal in het engels, maar heel goed uitgelegd allemaal.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Koi Sakura Brushpennen. Deze drukken niet door op het papier. Bij de veren van de uil bloedde het papier iets maar bij de stukken aan de zijkanten weer niet. Ik kan niet precies zeggen waar dat aan lag. Verder doen de stiften het goed op het papier.

foto 9

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos. Ook deze potloden doen het goed op het papier. Je kunt mooi laagje over laagje werken, zoals ik bij het hart van de bloemen heb gedaan. Het papier houdt zich erg goed hierbij.

foto 10

Conclusie: Een mooi boek, bijzondere kwaliteit papier en met uitneembare platen zeker een aanrader voor de kleurder. Er staan mooie platen in met erg fijne details maar ook wat grovere platen. Uitermate geschikt voor alle materialen. Hou je van de natuur, bloemen, bomen en beestjes dan is dit boek zeker iets voor jou!

Gegevens van dit boek:
Titel: Tangled Gardens
Illustrator: Jane Monk
Uitgever: Quartoknows
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 13 x 220 x 250 mm
ISBN: 9781589239357
Prijs: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *