Color Me Fearless

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Quartoknows ontvingen wij Color me Fearless van illustrator Angela Porter in samenwerking met Lacy Mucklow om daar een recensie over te schrijven. Wij bedanken Quartoknows hartelijk voor het ontvangen boek.

Informatie die op het internet te vinden is: (vrij vertaald): Het perfecte boek voor gestreste volwassenen die opnieuw eenvoudig contact willen maken met hun eigen creativiteit. Velen van ons ervaren iedere dag angst, bang om hun baan te verliezen, eenzaamheid, relaties, geld, ziekte en meer. Angst heeft een vaste plek gekregen in onze cultuur, en het heeft effect op ons dagelijks functioneren en onze kwaliteit van leven. Een eenvoudige en goedkope manier om stress te verminderen is door te kleuren. Sommigen zien het zelfs als alternatief voor de stressfactoren, om het effect van angst om te keren. Je aandacht richten op iets heel anders, om niet in beslag genomen te worden door een mentaal, psychisch of emotioneel iets, kan helpen het patroon te doorbreken dat stress in stand houdt en het te veranderen. Deel uit makend van de internationaal bestseller Color Me serie, is het boek Color Me Fearless een begeleidend kleurboek wat omgaat met de dagelijkse angsten. Creatief therapeut Lacy Mucklow en artiest Angela Porter bieden meer dan 100 kleurpatronen, allemaal om kracht, moed en zelfvertrouwen te versterken Opgebouwd in 7 therapeutische hoofdstukken, kunnen lezen ontdekken wat de voordelen zijn om potloden (of krijt) op papier te zetten en zo de dagelijkse stress om te zetten in een dagelijkse bevredigende creatieve omgeving.  Color Me Fearless is de perfecte manier om aan de dagelijkse angsten te ontsnappen door te kleuren en te ontspannen. Vergeet ook niet om Color Me Happy, Color Me Calm en Color Me Stress-Free uit te proberen!

Als ik het boek zie, ben ik zeer verbaasd. Het ziet er uit als een echt boek, althans geen kleurboek, en heeft een dikke stevige kaft. Erg mooi is mijn eerste indruk. Zo’n harde kaft heeft toch altijd een andere uitstraling dan de wat dunnere kaften zoals je ze veel ziet in de kleurwereld.
Dit boek is opgebouwd uit zeven hoofdstukken, moed, sterkte,veerkracht, kracht, vertrouwen, avontuur en vrijheid. Naar aanleiding van de hoofdstukken zijn de platen opgebouwd en passen perfect bij de thema’s. Elk thema heeft weer een kleur, die op elke bladzijde is verwerkt. De schrijvers garanderen dat je je beter voelt na het doorlopen van het boek.
Ik zal eerst wat platen laten zien:

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Marco Raffine kleurpotloden. De potloden gaan goed op het iets wat gladde papier. Ik heb het nabewerkt met een blender potlood en dat gaat prima. Ik vind het een erg mooi effect geven op het papier. De blauwe lijnen heb ik gedaan met een Staedtler fineliner. Die gaat ook perfect op het papier.

foto 9

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met verschillende soorten stiften, Faber Castell Pitts, Stabilo en Crayola Supertips. De stiften gaan allemaal goed op het papier. En van doordrukken is geen sprake maar omdat de platen allemaal enkelzijdig zijn gedrukt is dat ook geen probleem als het wel zou doordrukken.

foto 10

Conclusie: Een erg leuk boek met een boodschap. Door de harde kaft ziet het er bijzonder uit. Het papier is glad maar niet hinderlijk voor de materialen. De platen zijn erg verschillend die er in staan. Voor ieder wat wils. Maar ik moet wel toegeven dat er best veel mandala’s in staan. Voor mij als mandala-lover geen probleem maar als je niet van de mandala’s bent, is dit boek niet geschikt voor jou. Of je moet er natuurlijk een uitdaging van maken en ga je juist dit avontuur aan. Want volgens de makers van het boek, als je alle hoofdstukken hebt doorlopen, sta je weer stevig in je schoenen en kun je de wereld weer aan.
Een bijzonder boek voor erbij te hebben is het zeker!

Gegevens van dit boek:
Titel: Color Me Fearless
Auteur:  Lacy Mucklow
Illustrator: Angela Porter
Uitgever: Quartoknows
Aantal pagina’s: 208
Afmetingen: 17 x 216 x 241 mm
ISBN: 9781631061950
Prijs: € 14,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *