Edding 1200 metallic stiften

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Edding Metallics doosje dicht

Van Edding ontvingen we een doosje met zes kleuren metallic stiften, waarvoor we Edding hartelijk bedanken.

Op internet is de volgende informatie over deze stiften te vinden:
Tekenen en schrijven met een ‘metaaleffect’, dat kunt u met onze edding 1200 metallic colourpen. Deze marker is ideaal om op donker papier of karton te gebruiken, en zelfs op papiersoorten met een glad oppervlak. Of het om persoonlijke felicitaties op een donkere kaart gaat, het beschrijven van een fotoalbum of een sfeervolle kalender, bijna ieder idee kunt u met dit product eenvoudig uitvoeren. Ook voor gewoon schrijven of markeren is de edding 1200 metallic colourpen zeer geschikt. Wilt u bijvoorbeeld naambordjes of andere opschriften ontwerpen die goed leesbaar zijn en er elegant uitzien, dan kunt u de edding 1200 metallic colourpen daar perfect voor gebruiken.
De 1-3 mm breedte en de zachte punt van deze mooie fiberstift is in zes verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze kleuren worden in een in water opgeloste inkt door een filtersysteem naar de punt van de stift geleid, waardoor de inkt bij het aanbrengen zeer dekkend en krachtig voor de dag komt. De kleur is na het opdrogen van de inkt zeer lichtbestendig.

Bij openslaan van het deksel liggen zes mooie kleuren te wachten: goud, zilver, groen, blauw, paars en rood. De ronde stiften zijn licht van gewicht en liggen goed in de hand. De doppen corresponderen goed met de kleur die echt op het papier komt, en sluiten goed. De stiften zijn genummerd, waarschijnlijk als aanvulling op nummers uit de reguliere 1200 serie, die dezelfde dikte hebben.

Edding Metallic doosje open

Metallic stiften zijn in het bijzonder geschikt om te gebruiken op donkere oppervlakken. Daarom heb ik ze eerst getest qua kleur en hoe die op het papier neergelegd wordt, op een zwarte ondergrond. Daarbij valt op dat ze vrij streeploos kleuren. Er is geen kleurverschil merkbaar bij het inkleuren van een wit of een zwart gedeelte van de bloem op onderstaande afbeelding. De kleur van metallic stiften komt niet mooier op een zwarte ondergrond. Het feit dát ze op een zwarte ondergrond hun volledige kleur neerleggen maakt ze bijzonder.

Edding Metallic extra

Vervolgens heb ik een kleurplaat ingekleurd waarbij ik alle zes kleuren gebruikt heb. De stiften kleuren bijzonder fijn: ze leggen een mooie compacte lijn pigment op het papier, drogen snel zodat vlekken tot een minimum beperkt blijven en liggen goed in de hand. Opvallend is dat de aanzet van de stift op het papier en het punt van ophouden en van het papier wegnemen van de stiftpunt niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Vaak is dat met stiften wel het geval en dat kan storend zijn. Hier is daarvan geen sprake.

Edding Metallic stift

Daarna wilde ik een plaat inkleuren waarbij deze stiften samen met de andere uit de Edding 1200 serie gebruikt zouden worden. Daarom heb ik er een set 1200 bijgekocht en er onderstaande mandala mee ingekleurd. De kleuren van de metallic stiften sluiten mooi aan bij de kleuren van de andere Edding 1200 stiften en geven een extra effect aan de plaat.

Edding Metallic stift extra

De metallic glans is niet zo heel sterk zichtbaar. Nu is dat niet zozeer een gebrek van deze stiften; dit is meestal het geval bij metallics. Je verwachtingen moeten daarbij niet te hoog gesteld worden. Maar een extra glans geven ze zonder meer, zeker als het papier iets bewogen wordt.
Ook is het zo dat deze stiften niet primair bedoeld zijn om in kleurboeken mee te kleuren, maar om te tekenen of om teksten te schrijven op donkere oppervlakken. Desondanks zijn ze natuurlijk best goed te gebruiken in kleurboeken en vooral als aanvulling op grotere reguliere stiftensets zijn ze prima geschikt. Ze zullen ook goed aansluiten bij stiften van andere merken.
Al met al prima stiften van een goede kwaliteit die Eddings hiermee op de markt zet. Mooi verpakt in een metalen doosje met zes goed bruikbare kleuren. Vooral de gouden en zilveren kleur zullen bij het inkleuren van platen in kleurboeken iets extra’s kunnen toevoegen.

Deze stiften zijn  o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *