Tekenen van punt tot punt voor volwassenen – Natuur

9200000053606578

Van uitgeverij Deltas ontvingen wij het boek “Tekenen van punt tot punt voor volwassenen – Natuur” om een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Deltas natuurlijk hartelijk voor bedanken.

SAM_0241

Informatie die te vinden is op het internet: Welkom in de magische wereld van de punt-tot-puntpuzzels, waar eenvoudige potloodlijnen in een oogwenk worden omgetoverd tot gedetailleerde illustraties die iedereen versteld doen staan. In dit boek zijn 36 tekeningen verzameld die stuk voor stuk uit de natuur en het dierenrijk werden geplukt. Het is aan jou om ze tot leven te wekken.Met een minimum van 300 punten per tekening zijn deze puzzels het ideale tijdverdrijf. Ze helpen je te ontspannen en beter te focussen en zorgen tegelijkertijd voor een tevreden en zelfverzekerd gevoel. Zoek dus snel een potlood met een scherpe punt en ga deze puzzels te lijf!

Ik zelf vind van punt naar punt altijd wel leuk om te doen, door de opvolgende cijfers te zoeken en de tekening te zien ontstaan, word je vanzelf ontspannen.
In dit boek vind je 2 soorten van punt naar punt. De eerste soort is de puzzel met alleen cijfers, dan heb je nog een versie waar je naast de cijfers ook nog een 2e lijn volgt met letters. Ik zal van beiden een voorbeeld laten zien.

Ik ben begonnen met een puzzel met alleen cijfers. Ik heb een iets zachtere potlood gepakt en ben de cijfertjes gaan volgen van 1 tot en met 370. Het was soms even zoeken waar het volgende nummertje te vinden was, maar dat maakt het net leuk. Door de puntjes met elkaar te verbinden zie je de tekening steeds verder ontstaan.  Nadat ik alle puntjes met elkaar verbonden had met potlood ben ik alles met de Chameleon detailpen nog eens nagegaan en krijg je toch wat vloeiender lijnen omdat je weet waar de lijn heen loopt. De ijsvogel die uit de eerste tekening ontstaan is, vond ik dan ook best goed gelukt.

SAM_0236

Ik vond het zo leuk om te doen dat ik er meteen nog 2 stuks gemaakt heb. Je kunt op de achterkant van het boek wel zien welke platen er in zitten, de namen van de dingen die ontstaan staan op volgorde achterop, maar als je gewoon middenin eentje pakt en ze niet op volgorde de puzzels maakt is het vaak toch een verrassing. Ik heb de Hyacint en de leeuwenkop nog gemaakt.

Ik vind het alleen zonde om te kleuren, daarom heb ik besloten om de tekeningen niet in te kleuren, natuurlijk kun je zelf beslissen dit wel te doen maar ik vind het vaak zonde van de tekening.

Ik heb hierna ook nog een tekening gemaakt die naast cijfers ook nog een lijn had lopen met letters. Ik heb hem weer eerst met potlood gemaakt. Alle cijfertjes gevolgd, van 1 tot en met 360 en daarna de letters van a tot en met p gevolgd. Hierna weer met de Chameleon detail pen de lijnen nagetrokken en de potloodlijnen uitgegumd. De Chameleon detailpen drukte niet door, aangezien het papier van een goede dikke kwaliteit is en je hier dus ook, mocht je de plaat wel in willen kleuren, goed met stift in kunnen kleuren. Ook deze eekhoorn vind ik goed gelukt.

SAM_0237

Conclusie: Ik vind dit van punt tot punt volwassenen- natuur boek een leuke afwisseling op het kleuren. Door deze van punt tot punt ben je een keer op een andere manier creatief bezig. En krijg je als je het eindresultaat ziet, toch altijd een beetje het gevoel dat je kunt tekenen, wat ik absoluut niet kan. Door steeds het volgende nummer te zoeken blijf je geconcentreerd bezig en vergeet je even alles om je heen. Het werkt heerlijk ontspannend. En als je een plaat af hebt, heb je steeds zo iets, ik doe nog eentje. Mocht je eens een keer wat anders willen doen dan kleuren en toch in het zelfde straatje blijven, dan is dit boek een aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tekenen van punt tot punt voor volwassenen – Natuur
Illustrator: David Woodroffe
Uitgever: Deltas centrale uitgeverij
Aantal pagina’s: 72
Afmetingen: 10 x 280 x 281 mm
ISBN: 9789044745368
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *