Circolour: Mandalas & Patterns

This is the Dutch review. Do you preffer to read the English review. Press here.

foto 1

Ik werd benaderd door Stuart Royce of ik interesse had in zijn prachtige boek : Absent-Minded Art volume 2 “Circolour Mandalas and Patterns” Als mandala-lover kon ik daar natuurlijk geen nee tegen zeggen. Toen ik alleen al de kaft zag werd ik al lichtelijk “opgewonden”. Dit is namelijk een boek wat ik nog niet voorbij heb zien komen op onze facebookpagina. Ik wil Stuart hartelijk danken voor het ontvangen boek!

foto 2

Informatie van het internet(vrij vertaald): Dit is de prachtige tweede book van de Absent-Minded Art serie kleurboeken. Geschikt voor alle leeftijden, met 101 originele, pagina grootte, enkelzijdige mandalas en patronen om te kleuren, er is een overvloed aan keuzes in dit boek.
Vol met mooie en ingewikkelde ontwerpen die je in je eigen wereld vol rust en mindfulness brengen, het enige dat ontbreekt zijn je favoriete kleurspullen om de platen tot leven te brengen. En onthoud dit, je hoeft geen kunstenaar te zijn om plezier te beleven aan dit boek, je hoeft alleen maar van kleuren te houden.

Ik ben heel blij als ik de envelop van Amazon zie liggen op mijn deurmat. Het boek zit er prachtig uit en wat staan er veel platen in. Het voelt zwaar al is dat niet te merken aan de kwaliteit van het papier. Dat oogt heel “dun”. Maar dat is schijn, ik zal dat verderop toelichten. Verder zijn de platen allemaal enkelzijdig gedrukt dus je kunt er met alle materialen in werken. De platen zijn verder erg divers. Van het fijne priegelwerk tot de wat grovere platen. Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste twee plaat heb ik gekleurd met Koi Sakura brushpennen. Allereerst wil ik zeggen dat het papier van goede kwaliteit is, het drukt niet door en neemt de inkt van de brushpennen mooi op. Verder kun je streeploos kleuren met de brushpennen. Ik vind de platen dan ook erg leuk geworden.

Mijn derde plaat heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromonos. Deze olie-achtige potlood gaat goed op het papier. Het laat zich prima bewerken met het blenderpotlood van Prismacolor. Een klein minpuntje is er wel, de inkt geeft op sommige stukjes af, als je er met het blenderpotlood overheen gaat. Maar ik vind dat niet storend.

foto 9

Mijn vierde plaat heb ik gekleurd met Chameleon pens. Dit zijn markers op alcoholbasis en een kamer met blending-vloeistof. Je kunt de punten van de stiften tegen elkaar houden zodat er wat inkt van de ene in de andere punt loopt. Je krijgt dan een prachtig effect zoals je kan zien in mijn plaat. Natuurlijk drukken deze markers door maar omdat het enkelzijdig bedrukt is, is dat geen probleem. Voor de zekerheid zou ik wel een blaadje tussen de platen leggen, zo voorkom je doordrukken op andere platen.

foto 10

Conclusie: Ik vind het een prachtig boek met vele soorten platen. Voor beginners maar ook voor de gevorderde kleurders. Het papier oogt dun, maar niets is minder waar. Je kan er met vrijwel alle materialen in werken. Stift drukt niet door maar de marker op alcoholbasis natuurlijk wel. Let wel op dat je dan een velletje papier er tussen legt. Je kan het boek makkelijk plat duwen zodat je ook de binnenrand kan kleuren. Ik kan verder niks negatief schrijven want het is een fantastisch boek.

Ik wil Stuart Royce nogmaals bedanken voor het boek wat ik heb mogen ontvangen van hem!

Gegevens van dit boek:
Titel: Circolour: Mandalas & Patterns
Illustrator: Stuart Royce
Uitgever: Createspace
Aantal pagina’s: 220
Afmetingen: 21,6 x 21,6 x 1,3 cm
ISBN: 978-1523976188
Prijs:$ 9,79

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *