In de pocket: Natuur

SAM_0198

Van Lantaarn Publisher ontvingen wij het boek In de pocket Natuur om een recensie over te schrijven. Hier willen we Lantaarn Publisher hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Talloze mooie ontwerpen, goed voor uren kleurplezier en ontspanning. Geef de afbeeldingen kleuren uit de werkelijkheid of gebruik uw fantasie! Dit handige pocketformaat past in elke handtas, inclusief 10 kleurpotloden.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien van de kleurplaten in het boek:

Er zitten in dit kleurboek ook 10 kleine kleurpotloden, die handig opgeborgen zitten in de kaft. Ik heb eerst een plaat gekleurd met deze kleurpotloden. De kleurafgifte van deze potloden is iets minder, echter, als je deze echt wilt gebruiken om onderweg te kleuren, is het wel handig. Uiteindelijk ben ik niet geheel ontevreden met het resultaat.

SAM_0206

Hierna nog een plaat gekleurd met Caran d’ache Pablo potloden. Deze potloden gleden fijn over het papier. De kleurweergave was erg goed, en het nabewerken met de Derwent blender pen werkte ook heel goed, het papier bleef in goede staat. Ik ben dan ook tevreden met dit resultaat.

SAM_0203

Hierna heb ik een plaat gekleurd met de Staedtler triplus fineliner. Door de fijne lijnen in deze tekening zijn de fineliners uitermate geschikt om te gebruiken. De fineliners drukken niet door, en ook als je meerdere keren over een zelfde stuk gaat, blijft het papier in perfecte staat.

SAM_0204

Doordat het papier van zo’n goede kwaliteit leek, wilde ik wel eens uittesten hoe het papier zich zou verhouden met alcoholmarkers. Dus ben ik gaan kleuren met Winsor & Newton brushmarkers. Deze kleurden ook erg fijn op dit papier. Je hebt absoluut geen last van bloeden van de alcoholmarkers. Natuurlijk drukken de markers wel door, maar dat maakt hierbij niks uit, omdat op de achterkant geen kleurplaat staat. Het resultaat is dan ook erg leuk geworden, vind ik zelf.

SAM_0205

Op de achterkant van iedere kleurplaat staat een afbeelding met ruimte waar je kunt aangeven waar je op het moment van kleuren was, en welke datum het was. Dit is op zich wel een leuke herinnering om na te kijken wanneer je iets gekleurd hebt.

SAM_0207

Conclusie: Dit boek is een handig formaat om mee te nemen. Je kunt er eigenlijk met alle materialen heel goed in kleuren. De potloden die in de kaft verwerkt zitten, zijn handig als je het boek onderweg wilt gebruiken. Op de achterkant van de afbeeldingen kun je handig aangeven waar en wanneer je de kleurplaat gekleurd hebt. Dit is een mooi boek wat zeker niet aan je collectie mag ontbreken.

Gegevens van dit boek:
Titel: In de pocket Natuur
Uitgever: Lantaarn Publisher
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 29x179x132 mm
ISBN: 9789461886354
Prijs:  € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *