Dagdrömmar

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Pagina Förlags ontvingen wij “Dagdrömmar” van Hanna Karlzon om hier een recensie over te schrijven.Wij bedanken Pagina Förlags hartelijk voor het ontvangen boek.

Informatie die te vinden is op het internet: (vrij vertaald) In Hanna Karlzon’s kleurboeken wereld, ben je in en creëer je je eigen droomwereld. Hier kun je, met kleur, de mooiste bloemen, de meest magische vogels, onderwater dieren en hemelse boomhuizen maken. Alleen je eigen verbeelding bepaald de grens.
Hanna Karlzon is een illustrator en woon in Umeå, Zweden. Ze haalt haar inspiratie uit de omringende noordelijke natuur.

Ik heb al veel platen voor bij zien komen op Instagram en onze Facebookgroep en ik ben dan ook erg enthousiast als ik dit boek op mijn tafel zie schitteren. Het boek ziet van de buitenkant al erg prachtig uit. Mooie harde kaft en gouden accenten geven de kaft toch net iets speciaals.Het papier is creme-achtig van kleur en voelt super goed aan. De platen zijn erg divers. Je kunt voor de makkelijke platen kiezen, maar ook voor de wat moeilijkere platen. Ook is er ruimte om aan sommige platen je eigen invulling te geven. Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste en tweede plaat heb ik gekleurd met Faber Castell Polychromos en nabewerkt met de Primacolor blender potlood. Voor de achtergrond heb ik Koh-I-Noor softpastel gebruikt. De polychromos doen het fantastisch op het papier. De paddestoelen heb ik opgebouwd met 6 verschillende kleuren en als je het nabewerkt met een blenderpotlood krijg een prachtig effect. Het papier is echt geschikt om dit te doen. De softpastel gaat ook erg goed op het papier. Het voelt iets grof aan en daarom hecht het goed aan het papier.

Mijn derde plaat heb ik gekleurd met Staedtler fineliner en heb hier enkele glitterpennen bij gebruikt. Ook deze stiften gaan super op het papier. Van doordrukken is geen sprake.

foto 9

Conclusie: Als je aan dit boek kunt komen, dan zeg ik volmondig kopen! Dit is voor mij een boek waar ik juist mijn uiterste best wil doen om de prachtige platen ook prachtig te kleuren. Het papier is van goede kwaliteit. Erg geschikt voor potlood en stift maar zeker ook voor pastel. De cover heeft wat chiques en straalt de inhoud al uit. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de andere boeken van Hanna. En ik zeg dan nogmaals tegen de kleurder, schaf dit prachtige boek aan. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!

Gegevens van dit boek:
Titel: Dagdrömmar
Illustrator: Hanna Karlzon
Uitgever: Pagina Förlags
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789163611063
Prijs: € 13,08

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Penstore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *