Voorpublicatie Imagimorphia

SAM_0175

Van Michael O’Mara Books ontvingen wij de voorpublicatie van Imagimorphia. Hiervoor willen we Michael O’Mara Books hartelijk bedanken.

SAM_0182

Informatie die te vinden is over Imagimorphia: Na het internationale succes van Animorphia, die in 10 landen verkocht is, voordat het boek verschenen was, komt Imagimorphia, een aparte en verbazingwekkend kleur en doodle uitdaging van de getalenteerde kunstenaar Kerby Rosanes. Kerby’s unieke en baanbrekende zwart-and-wit-lijnstijl geeft het boek een breed publiek en trekt fans aan van alle leeftijden. Dieren en mensen worden gevormd door de vreemde en prachtige objecten. De ingewikkelde composities zijn gevuld met verbijsterende details en er zijn objecten verborgen in het hele boek.  

Ik zal van deze voorpublicatie ook vast een inkijkje geven zodat jullie kunnen zien wat jullie kunnen verwachten als Imagimorphia uit komt.

Ik ben in deze voorpublicatie ook gaan kleuren. Ik ga er van uit dat het papier hetzelfde is, als het papier in de uiteindelijke versie van Imagimorphia.
Ik ben begonnen met stift. En heb hierbij gekozen voor de Sakura Koi Coloring brush pens en de Faber Castell Pitt pens. De stiften kleurden fijn op het papier. De kleurweergave is erg goed. En de inkt wordt ook snel opgenomen door het papier. Wat wel een nadeel is, is dat de inkt behoorlijk doordrukt. De plaat aan de achterkant kun je bijna niet meer kleuren. Dus je moet de keuze maken of niet met stift kleuren of accepteren dat je soms een extra plaat kwijt bent. Maar ik ben wel erg tevreden met het resultaat.

SAM_0179

Hierna ook nog een plaat met potlood gekleurd. Hierbij gekozen voor de Caran d’ache pablo potloden, Faber Castell Polychromos en de Koh-I-Noor polycolor. Alledrie de soorten kleurden erg fijn op het papier, het pigment werd goed weergegeven, en ook bij weinig druk kwam er genoeg pigment op het papier. Het in laagjes werken ging ook erg goed. Het papier bleef hierbij ook erg goed in tact. Ik heb geprobeerd met het blenderpotlood te werken, echter, aangezien de zwarte lijnen behoorlijk afgeven, ben ik hier snel mee gestopt en heb ik verder gekleurd zonder na te bewerken. Hoe dan ook ben ik ook met deze plaat erg blij.

SAM_0181

Conclusie: Er staan weer erg leuke platen in het boek, echt weer in de stijl die we al van Kerby Rosanes kennen uit het boek Animorphia,  wat opvalt is dat de platen wat volwassener geworden zijn, er bevinden zich minder kleine doodles in de platen. Het papier is van een goede kwaliteit. Het houdt zich goed bij gebruik van potlood en stift, echter bij gebruik van stift drukt het wel door, dus hier moet je rekening mee houden. Dit is natuurlijk wel afwachten, of het papier van het te verschijnen boek hetzelfde is als deze voorpublicatie. Mocht je willen werken met het blenderpotlood, moet je rekening er mee houden dat de zwarte lijnen afgeven, waardoor ik besloten heb deze, in deze voorpublicatie, niet te gebruiken. Al met al bevat deze voorpublicatie al erg leuke platen. We kijken dan ook zeker uit naar de verschijning van het boek Imagimorphia.

Gegevens van Imagimorphia:
Titel: Imagimorphia
Illustrator: Kerby Rosanes
Uitgever: Michael O’Mara Books
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 9 x 250 x 250 mm
ISBN: 9781910552148
Verschijningsdatum: 05-05-2016
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. te reserveren bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *