Jan van Haasteren Colouring book

SAM_0163

Van Jumbo ontvingen wij het Jan van Haasteren colouring book om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier willen we Jumbo hartelijk voor bedanken.

SAM_0183

Informatie die op internet te vinden is: Jan van Haasteren tekent al decenia humoristische, kleurrijke platen met veel detail. In de Jumbo collectie vind je tientallen Jan van Haasteren puzzels van 150 tot 5.000 stukjes. Jumbo introduceert nu het originele Jan van Haasteren kleurboek. Er staan in dit kleurboek 62 zwart/wit illustraties om in te kleuren! 

Ik had al veel positieve berichten over dit kleurboek gehoord, dus ik was zelf ook wel nieuwsgierig naar dit kleurboek.

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien.

Wat me wel opviel tijdens het doorbladeren van het boek is dat er een aantal platen in zitten die uitvergroot zijn van een andere plaat. Ik zal even 2 voorbeelden laten zien.

Dit vind ik zelf wel een beetje jammer, maar aan de andere kant, zijn er hier door ook wat eenvoudigere platen ontstaan zodat er voor ieder wat wils te vinden is in dit boek.

Ik ben zelf natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek.

Ik ben begonnen met stift. En heb hierbij gekozen voor de Sakura Koi coloring brush pens en de Faber Castell Pitt brush pens. Beiden stiften kleurden erg fijn op dit papier. Ook bij meerdere keren over een zelfde stukje kleuren bleef het papier goed en drukte de inkt niet door, wel merkte ik dat het papier iets ging om krullen, dus na het kleuren moet je het boek even onder iets zwaars leggen om de plaat weer plat krijgen. Het zijn wel platen die je niet even tussendoor doet. Ik ben hier echt wel een aantal dagen mee bezig geweest, maar ben wel tevreden met het resultaat.

SAM_0174

Hierna ook nog een plaat met potlood gedaan. Hierbij heb ik gekleurd met de Faber Castell Polychromos, Koh I Noor polycolor en de Caran d’ache pablo potloden. De potloden gleden fijn over het papier. Het pigment werd mooi opgenomen door het papier. Ik  heb het nabewerkt met een Koh I Noor blenderpotlood, hierbij merkte ik wel dat het zwart soms iets af gaf, dus hier moet je heel voorzichtig mee zijn. Ook bij het gebruik van potlood krulde de pagina omhoog en heb ik er na het kleuren iets zwaars op gelegd zodat de pagina weer glad zou worden.

SAM_0173

Conclusie: Het papier van dit boek houdt zich goed bij het gebruik van stift en of potlood. Het krult wel iets op, maar dit krijg je weer recht door er even wat zwaars op te leggen. Het zijn leuke, bekende Jan van Haasteren platen. Het zijn geen platen die je even snel tussendoor doet, je bent hier echt wel even mee bezig voor dat je een plaat af hebt, maar het is wel de moeite waard. Nabewerken met een blenderpotlood moet je voorzichtig doen, om het afgeven van de zwarte lijnen te voorkomen. Enkele platen zijn uitvergrote details van andere platen, echter dit kan natuurlijk ook net leuk zijn om deze uitvergrote details apart uit te werken. Ik persoonlijk had liever geen uitvergrote details gehad, maar meer verschillende platen. Mocht je van de puzzels van Jan van Haasteren houden, dan kan dit kleurboek niet ontbreken in je verzameling.

Gegevens van het boek:
Titel: Jan van Haasteren colouring book
Illustrator: Jan van Haasteren
Uitgeverij: Jumbo
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 29,5 x 21 x 2,5 cm
ISBN: 9789072068002
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *