100 kleurmysteries Verborgen personen

foto 1

We hebben een leuk boek ontvangen van Uitgeverij Lantaarn om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet:
100 kleurmysteries. Brad Pitt of Oscar Wilde? Charlie Chaplin of Ghandi? Deze mysterieuze kleurplaten verbergen de grootste beroemdheden! Ontwar het lijnenspel door in elk genummerde vakje de juiste kleur aan te brengen en onthul de afgebeelde persoonlijkheid. Concentreer je, maak je hoofd leeg, ontspan en ontdek het plezier om te creëren.

Het is de eerste keer dat ik kleuren op nummer ga proberen. Het lijkt me erg leuk om te doen. Het boek is mooi stevig. De pagina’s zijn dubbel bedrukt en de kwaliteit van het papier ben ik erg benieuwd naar. Op de eerste pagina staat goed en duidelijk verteld wat je precies kan doen en er staan ook nog tips vermeld voor als je wilt veranderen van kleuren.

foto 2

Ik heb deze keer maar 2 voorbeelden om te laten zien om de kleurder een idee te geven. Maar omdat je zo er niet veel van ziet zal ik zo ook een paar gekleurde versies laten zien. Eerst hier de 2 voorbeelden van de nog te kleuren platen.

Van alle platen in het boek staan de gekleurde voorbeelden achterin. Zo krijg je een idee van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien als je de voorgeschreven kleuren gebruikt. het is natuurlijk een voorbeeld. Je kunt altijd je eigen inbreng er aan geven als je dat leuker vind.

foto 5

Om te beginnen kun je onder aan de uitgekozen plaat de kleuren zien die je nodig hebt. Van elk gekleurd blokje zoek je de kleur van je stift of potlood erbij. Zodra je de goede kleuren erbij uitgezocht hebt kun je aan de slag. Ik zelf ben begonnen met de lichtste kleur en zo opbouwend naar de donkerste. Het is even zoeken tussen al die kleine nummers maar het went erg snel.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met de Faber Castell polychromos. Deze potloden gleden erg goed over het papier. De pigment van het potlood blijft goed hechten. Omdat sommige vlakjes erg klein zijn is het wel handig om je potloodpunt goed scherp te houden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er best tegen op keek als je al die genummerde vakjes ziet maar als je eenmaal bezig bent is het erg leuk. Je ziet het gezicht van die persoon langzaam groeien op je papier. De nummers blijf je bij de lichte potlood kleuren wel erdoor heen zien. Echt storend vind ik dat persoonlijk niet.

foto 6

De volgende plaat heb ik gekleurd met stift. Ik heb gebruik gemaakt van 1 stabilo en de Tombow ABT brush. Stift is wel moeilijker om er exact dezelfde kleuren bij te vinden als de aangegeven blokjes. Persoonlijk had ik voor het donkere rode een iets lichtere variant gekozen. Maar ik wilde de voorgeschreven kleuren gebruiken. Het papier is ook voor deze stiften erg geschikt. Het is mooi dik en niet te glad zodat de inkt goed pakt. Van doordrukken heb je met deze stiften ook geen last. Dat is weer erg fijn, omdat er op de achterkant ook nog een plaat staat.

foto 7

Conclusie: Een erg verslavend boek. Goede kwaliteit papier en stevige kaft. De nummers blijf je wel zien, ook met stift, al vind ik dat zelf geen probleem. Met stift en potlood kun je er gemakkelijk in kleuren zonder dat het doordrukt. Een kleurboek voor gevorderden en beginners en erg fijn om een keer niet zelf je kleurkeuze te hoeven maken. Kortom ik ben overtuigd en vond het erg leuk om te doen. Een aanrader dus.

Gegevens van dit boek:
Titel: 100 kleurmysteries Verborgen personen
Illustrator: Jérémy Mariez
Uitgeverij: Lantaarn Publisher
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 14 x 300 x 216 mm
ISBN: 9789461886651
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *