No stress. Mindful colouring for adults

foto 1

Wat een heerlijk boek hebben we gekregen van Uitgeverij de Lantaarn om er een recensie over te schrijven. We willen ze hier natuurlijk hartelijk voor bedanken.

De informatie die te vinden is op het internet:
Mindful kleuren voor dagelijkse ontspanning. In de drukte van alledag is het heerlijk om af en toe een momentje voor jezelf te hebben. Neem een paar potloden of viltstiften, kies een van de prachtige afbeeldingen in dit boek en geniet van de ontspanning die het kleuren met zich meebrengt. Door je volledig te concentreren op de vormen en kleuren van je afbeelding, sluit je je even af van je omgeving en kom je heerlijk tot rust. De afbeeldingen in dit boek bieden eindeloos relaxed kleurplezier.

Het eerste pluspunt van dit boek is de fijne ringband. Een ringband in een boek bevorderd altijd het makkelijke kleuren. De pagina’s zijn handig om te draaien en te kleuren zonder dat het midden in de weg zit. Bovendien zijn deze platen enkelzijdig bedrukt. Extra fijn dus, want nu kun je er met alle mogelijke materialen in kleuren. Het is stevig wit papier en het boek staat vol diversen leuke kleurplaten. Hier eerst een paar voorbeelden:

Mijn eerste keuze is een plaat geworden die ik met stift heb gekleurd. Ditmaal heb ik gekozen voor de Tombow ABT dual brush pens. Ik heb gewerkt met 4 kleuren en heb de kleuren over laten lopen. De inkt van deze stiften drukt niet door bij dit papier. Hier blijft het papier mooi en bobbelt niet. De inkt droogt snel op, dat vind ik altijd fijn in verband met uitvegen. De inkt vloeit ook niet uit over de lijnen van de plaat. Het was een plezier om met stift op dit papier te kleuren.

foto-6
Voor de test met potlood heb ik deze sterretjes-plaat gekozen. Deze heb ik gekleurd met de Bruynzeel Design potloden. Een iets zachter potlood dan de originele Bruynzeel potloden. Het pigment hecht prima op het papier ondanks dat het vrij glad leek. Het over elkaar heen kleuren is geen probleem. De kleuren mengen prima. Het papier blijft goed met harde en zachte druk van het potlood.

foto 7
Conclusie: Het is een prettig kleurboek met een leuk vierkant formaat. Het is enkelzijdig bedrukt en heeft een praktische ringband.
Zeer gevarieerde kleurplaten voor beginners en gevorderden. Je kunt er met alle materialen in werken. Door de enkele pagina’s ook zeker geschikt voor de marker liefhebbers. Kijk ook eens naar de andere boeken in deze serie. Een prima aanvulling voor iedere kleurder.

Gegevens van dit boek:
Titel: No Stress Mindful colouring for adults
Uitgever: De Lantaarn
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 15 x 218 x 211 mm
ISBN: 9789461886811
Prijs: 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *