Celtic Designs

foto 1
Van Kleurboeken winkel kregen we het Celtic Designs coloring book om er een recensie over te schrijven. Wij bedanken Kleurboeken winkel hartelijk voor het ontvangen boek.

Informatie op het internet: Deze 31 originele ontwerpen werden geinspireerd door authentieke Keltische illustraties.  Deze collectie bevat pagina grootte voorbeelden van sleutel, stap en knoopwerk patronen, net als spiralen en lijnenspelen. Bovendien, stellen de ingewikkelde patronen favoriete keltische onderwerpen voor, zoals vogels, vissen, reptielen en insecten met verbazingwekkende decoratieve randen. De illustraties zijn geprint op geperforeerd papier zodat ze makkelijk uit het boek te halen en te showen zijn. Speciaal ontworpen voor ervaren kleurders, Celtic Designs en andere Creative Haven kleurboeken voor volwassenen bieden een ontsnapping naar een wereld van inspiratie en artistieke inspiratie. Iedere titel is ook een effectieve en leuke manier om te ontspannen en stress te verminderen.

De eerste indruk van het boek is goed. Ik ken de boeken van Creative Haven en daar was ik qua papier niet over te spreken, maar dit papier valt mij niet tegen. Het lijkt erop, dat ze het papier toch hebben aangepast. De platen zijn enkelzijdig gedrukt en zijn makkelijk eruit te halen. Er staan diverse platen in, van dieren tot patronen. Voor ieder wat wils dus. Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Crayola SuperTips stiften en  Stabilo. Het papier kleurt lekker weg en van doordrukken is geen sprake. Het blijft wel iets nat, maar droogt mooi op. Ik vind deze plaat erg leuk geworden.

foto 6
Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Prismacolor. Ik heb voor deze plaat gekozen om in laagjes te werken. Ik heb eerst met de lichte kleur de basis aangezet. Ik heb daarna met een donkere kleur de schaduw aangezet en toen ben ik met de lichte kleur erover heen gegaan om het zo te “blenden” of te wel om het een geheel te laten worden. Het papier kleur ook hier erg fijn en je kan goed de laagjes verwerken met elkaar.

foto 7
Conclusie:  De boeken van Creative Haven zijn zeker in de jaren vooruit gegaan. Het papier kleurt heerlijk en van doordrukken is geen sprake met stift. De platen zijn heel divers, van moeilijk tot wat makkelijkere platen. Zeker een aanrader als je van patronen kleuren houdt, want die staan er genoeg in. Het is zeker een leuk boek voor erbij te hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Celtic Designs
Illustrator: Carol Schmidt
Uitgever: Dover Publications
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 210 x 286 x 6 mm
Prijs: € 8,95

Dit boek is verkrijgbaar bij Kleurboeken-winkel (CH 118)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *