Sakura Koi coloring brush pens

Cover

Van Kleurenenzo ontvingen wij een setje Koi coloring brush pens om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier willen we Kleurenenzo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Met Sakura Koi Coloring Brush Pens kun je eenvoudig levendige kleuren toevoegen aan iedere schets, tijdschrift, cartoon, illustratie en stempel. De 12 transparante inktkleuren mengen gemakkelijk, zodat je een veelheid aan kleuren en effecten kunt bewerkstelligen.

Deze stiften hebben een penseelpunt waardoor je met kleuren wel op moet letten dat je steeds 1 kant op blijft kleuren, anders gaat je punt eerder stuk. Dit is in het begin even wennen, maar omdat ik al eerder met stiften met penseelpunt gekleurd heb, was ik hier al aan gewend. Wat ik zelf ook erg leuk vind aan deze stiften is dat je mooie kleurverlopen kunt maken met deze stiften. Door de inkt van de ene stift op te nemen met de andere stift, door ze tegen elkaar aan te houden, loopt de inkt van de bovenste stift naar de onderste. En des te langer je ze tegen elkaar houdt, des te langer houd je de opgenomen kleur. En verloopt hij langzaam naar de originele kleur. Je kunt dit natuurlijk ook met een waterbrush doen, waar de kleur eerst heel licht is en dan terug naar de originele kleur verloopt.

Water opgenomen met Rode Koi
Water opgenomen met Rode Koi

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik heb eerst een mandala gekleurd uit het enige echte mandalakleurboek om te versturen. Wat me meteen opviel was, dat de kleuren mooi helder zijn. De kleuren worden mooi weergegeven. De stiften droogden snel op en drukten niet door. Ik ben dan ook tevreden met deze mandala.

SAM_0153WM
Hierna nog een mandala gekleurd uit een mandalaboek. Hier van wist ik dat het papier een stuk dunner was. Hierbij drukten de stiften dan ook door. Echter ook hierbij werden de kleuren goed weergegeven en droogde de inkt snel op waardoor je geen last van uitvloeien had.

SAM_0151WM
Aangezien je met deze stiften ook verlopen kunt maken, heb ik nog een plaat van pinterest genomen en ben deze gaan kleuren. Hier heb ik enkele verlopen gemaakt. Dit lukte erg goed en de kleuren bleven mooi helder. Je kunt de verlopen van donker naar licht maken, maar ik kwam er dus ook achter dat je ook de lichte kleur kunt opnemen en zo het verloop kunt maken. Dit is een extra pluspunt vind ik.

SAM_0150
Conclusie: Deze stiften kleuren erg fijn en zonder druk uit te oefenen krijg je mooie heldere kleuren op het papier. De stiften drukken op sommige papiersoorten door, maar dit is zeer zeker afhankelijk van het papier. Je kunt handige verlopen met deze stiften maken en de kleuren verdunnen zodat je een soort aquarel idee krijgt. Deze stiften zijn een hele mooie aanwinst voor diegene die van kleuren met stift houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *