Pixelations coloring book

foto 1

Van Kleurboeken winkel kregen we dit aparte Pixelations kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie gevonden op het internet:
Bij dit boek denk je eens op een heel andere manier, met deze ingewikkelde illustraties, die bestaan uit in elkaar grijpende blokken die doen denken aan Lego, Minecraft, en klassieke 8-bit computer afbeeldingen. Kleur de platen als een plein of kleur enkele blokjes of met meerdere tegelijk. Kleur onder andere een trein, het kasteel, surfer, sneeuwvlok, space shuttle, aap, Tyrannosaurus rex, en vele andere uitgewerkte figuren.

Het valt gelijk op dat dit een niet alledaags kleurboek is. Je moet even wennen aan al die platen met blokjes. Tegelijkertijd roept het ook herinneringen op aan mijn vroegere Lego blokken en computerspelletjes. Vind het een leuke uitdaging om dit boek eens beter te testen. Allereerst zal ik een paar voorbeelden laten zien.

Er staan 30 kleurplaten in dit dubbelzijdig bedrukt boek. Verschillende afbeeldingen zijn verwerkt in blokjes. Het papier voelt niet erg dik aan maar dat gaan we eens even testen. Voor mijn eerste plaat heb ik gekozen voor de Tombow ABT brush. Deze leuke ijskristal heb ik gedaan in 3 verschillende tinten blauw. Het papier laat zich fijn kleuren en bobbelt niet op door de natte inkt. Wel drukt de stift iets door maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. Je kunt door de 3D blokjes wel leuk diepte in het patroon krijgen. Vond het erg leuk om deze te kleuren.
foto 6

De plaat die ik met potlood wilde testen was deze leuke verjaardagstaart. Deze taart heb ik gekleurd met de Staedtler ergosoft. Dit potlood kleurde heerlijk op het papier en liet zich goed mengen. Ondanks dat ik toch vaak met laagjes heb gekleurd, en daardoor meerdere malen over hetzelfde stukje ben gegaan, bleef het papier goed. Zeker een succes dus met potlood in dit boek.
foto 7

Vond het zo grappig om deze pixels te kleuren dat ik er ook nog maar een met Spectrum noir markers heb gedaan. En ja, die drukken altijd door, maar vond het toch leuk om ook deze te gebruiken. Buiten het doordrukken om bleef het papier toch goed.

foto 8

Conclusie: Dit is een erg leuk boek als je eens van iets anders houd. Speel met de 3d blokken om er een leuke creatie van te maken. Dit boek vind ik het fijnste kleuren met potlood. Ondanks dat ik eerst dacht, dat alleen blokjes gaan vervelen, is het erg verslavend als je eenmaal begint. Ik zou zeggen test het eens uit en laat je als kleurder verrassen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Pixelations coloring book
Illustrator: Arkady Roytman
Uitgever: Dover Publications
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 206 x 277 x 3 mm
Prijs: 6,95

Dit boek is verkrijgbaar bij Kleurboeken-winkel (Kleurboeken algemeen, dubbelzijdige kleurboeken, kleurboeken motieven).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *