World of Shaboo coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Shabooprints ontvingen we dit kleurboek om er een recensie over te schrijven. Natuurlijk willen we Shabooprints hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald) :
24 pagina’s vol kleurplezier. Elke pagina is van zeer zware kwaliteit perkament papier. Bevat positieve spreuken om uw stemming te veranderen. Gebonden met spiraal draad, kunt u de pagina’s 180 graden zodat u kunt kleur op uw schoot en buitenleven!
Pagina’s zijn geperforeerd zodat u iemand een pagina cadeau kunt doen.
Niet alleen zal dit heerlijke boek u creativiteit omhoog halen maar ook uw dag weer stralend maken. Het is ontworpen om mogelijkheden te stimuleren en u herinneren aan de lichte kant van het leven, die nog steeds bestaat, zelfs als de nieuwsuitzendingen het je anders laten voelen.
Dit is een zeer hoge kwaliteit kleurboek boordevol extra waarde. Niet uw gewone kleurplaat boek, dit is een portaal naar de positieve wereld van Shaboo!

Een leuk boek met een fijne ringband dat kleurt altijd zo lekker weg. Door deze ringband heb je geen last dat je niet tot aan de binnenrand kan kleuren. Altijd een extra voordeel. Wat wel opvalt in dit boek is dat het papier erg stevig is en een beetje gelig van kleur. Wel mooie dikke kwaliteit. Het boek bestaat uit 24 enkelbedrukte platen. Ik zal eens een paar voorbeelden laten zien van wat er zoal instaat.

Op elke pagina staat een kleurplaat met een spreuk. Het zijn erg leuke kleurplaten met diversen details. Voor elke kleurder is dit een leuk boek. Ik ben begonnen met stift dit keer. De Koi sakura brush pen heb ik op deze plaat getest. Deze stift pakt erg goed op dit papier, zoals ik al vermeldde is dit papier van behoorlijke dikke kwaliteit. Het droogt erg snel op dus geen last van uitvegen of doorlopen. De kleuren ogen ook erg fris ondanks dat het papier een beetje gelig van kleur is.

foto 6

Om aan te tonen hoe dik het papier is heb ik het lichtblauwe gekleurd met een Spectrum noir marker.
Zoals je kunt zien, zie je de marker wel maar hij komt er nauwelijks doorheen.

foto 7

Voor de volgende plaat heb ik de potloden getest. Ik heb gekleurd met de Caran d’ache pablo.
Door het dikke iets ruwe papier blijft het pigment er goed op hechten. Je moet wel iets vaker een laagje aanbrengen om het mooi egaal te krijgen. Dat komt omdat het papier niet superglad is. Maar het kleurt verder geweldig. Ook deze plaat met spreuk was erg leuk om te doen.

foto 8

Conclusie: Een boek met veel kwaliteiten. Mooie kwaliteit papier, enkelzijdig bedrukte pagina’s en bijna zelfs markerproof! De ringband en de geperforeerde bladen zijn nog een extra pluspunt.
Leuke, kleine maar ook uitgebreidere kleurplaten, dus voor iedere kleurder zit er wel iets leuks in.
Heb zelden in een boek gekleurd met zulk fijn papier. Zeker een aanrader vind ik.

Gegevens van dit boek:
Titel: World of shaboo coloring book
Illustrator: Veronica Vargas
Uitgever: Shaboo Prints
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 8 x 10 inch ( 20,32 x 25,4 cm)
Prijs: € 13,75

Dit boek is verkrijgbaar op Etsy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *