Majestic Animals coloring collection

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

We kregen van Fox Chapel Publishing dit kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

foto 2

Info op het internet ( vrij vertaald):
Hallo Angel kleurboeken zijn verpakt met voldoende ingewikkelde details en intrigerende illustraties om uren kleurige creativiteit te bieden. Elk ontwerp wordt geleverd met een beetje inspiratie, een beetje krullig werk, hopen van krabbels, en veel verbeelding. Kleurders zullen fantastische bloemen, schattige beestjes, motiverende berichten, magisch mandala’s, en mooie patronen vinden, allemaal wachtend om te worden gevuld met alle kleuren van de regenboog. Zelfs ervaren kleurders vinden iets nieuws en spannends hier in dit boek. Getalenteerde kiwi kunstenaar Angela Van Dam maakt prachtige beelden voor u om mooi met je eigen kleuren stijl te maken. Gebruik stiften, kleurpotloden, gel pennen, of verf, gebruik ze allemaal!

Zoals de kaft van dit boek al doet vermoeden staan hier ontzettend leuke dieren kleurplaten in. Dieren uit verschillende landen worden hier als kleurplaat gebruikt. De platen staan afgedrukt op enkelzijdig papier en om ze er makkelijk uit te halen zit er een perforatierand in. Voorin vertelt de ontwerper uitgebreid wat je kunt verwachten in dit boek. Er staan tips in en vast een paar ingekleurde voorbeelden om ideeën op te doen.

In dit boek staan platen voor zowel beginners als gevorderde kleurders. En je kunt er met bijna alle kleurmaterialen in werken. Kijk eens naar een paar voorbeelden uit dit boek.

De uil in het boek trok me erg aan en ik heb deze dan ook genomen om te testen. De potloden die ik hier gebruikt heb zijn de Marco raffine fine art. Deze potloden heb ik gebruikt met de vaseline techniek. Dat wilde ik toch ook eens proberen. Het papier van dit boek is uitstekend geschikt ervoor. Het is mooi glad en je hoeft er niet op te letten of het doordrukt. De potloden pakken er goed op en ook met de vaseline is dat geen probleem. Het droogt mooi in en bobbelt niet. Door de vaseline krijg je eigenlijk al een mooi geblend effect. Leg voor de zekerheid wel altijd even een stukje papier onder je kleurhand. Dit ga ik vast vaker gebruiken erg leuk om te doen.

foto 9

De andere plaat is gekleurd met de Staedtler triplus color stift en de Staedtler triplus fineliner voor de kleine details in deze plaat. Deze twee kleurstiften drukken licht door aan de achterzijde, maar in dit boek is dat geen probleem. De inkt vloeit mooi in het papier en gaat niet over de randen. Wel bobbelt het lichtjes op maar door er even iets zwaars op te leggen is dat zo verholpen en trekt het mooi glad. Persoonlijk vond ik dit toch mooi papier om er met stiften op te kleuren.

foto 10

Mijn bevindingen zijn dan ook erg positief. Ondanks dat het met stift iets opbobbelt, is het papier goed en de platen erin zeer gevarieerd. Door de enkelzijdige bedrukking kun je er ook met markers of andere materialen in kleuren, zeker een extra pluspunt. Een hele leuke aanwinst weer erbij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Majestic Animals Coloring Collection
Illustrator: Angela van Dam
Uitgever: Fox chapel publishing
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 216 x 279 x 5 mm
ISBN: 9781497201446
Prijs: 9,49
Leverbaar vanaf 1 mei 2016.

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *