Animorphia postcards

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0140

Van Michael O’Mara books ontvingen wij Animorphia Postcards om een recensie over te schrijven. Hier willen we Michael O’Mara Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Dit boek met kaarten is gemaakt met 20 kaarten die werk bevatten van de getalenteerde illustrator Kerby Rosanes. Deze kaarten zijn de perfecte manier om gekleurde creaties te delen met vrienden. Ze zijn zelfs mooi genoeg om ongekleurd te versturen als je geen tijd hebt. Met genoeg plaats op de achterkant voor een bericht, het adres en een postzegel. Deze kaarten zijn eenvoudig los te halen en op te sturen.

Ik vind de kleurplaten van Kerby Rosanes altijd erg leuk. De doodles in de kleurplaten maken de platen altijd erg afwisselend. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden geven van deze postcards.

Aangezien het postcards zijn, is de achterkant natuurlijk ook altijd belangrijk. Je hebt op de achterkant meer dan genoeg ruimte om een boodschap te schrijven. Daarnaast heb je ruimte genoeg voor de adresgegevens van de geadresseerde te schrijven. Wat ik zelf erg leuk vind is, dat je op de achterkant ook leuke kleine tekeningetjes van doodles vind.

SAM_0148

Ik heb zelf ook deze kaarten gekleurd. Ik ben begonnen met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos en de Koh-I-Noor polycolor. Beide soorten potloden kleurden erg fijn op het papier. De pigment afgifte is erg goed te noemen. Het pigment wordt makkelijk afgegeven. Ook bij weinig druk komt er genoeg pigment vrij waardoor de kleur mooi wordt weergegeven. Het papier is van zo’n goede kwaliteit dat nabewerken niet nodig was. Ik ben dan ook tevreden met mijn kaart.

SAM_0142WM

Hierna natuurlijk ook een plaat gekleurd met stift. Hierbij heb ik gekleurd met de Tombow ABT Dual brush pens en de Sakura Koi Coloring brush pens. Doordat de kaarten gemaakt zijn van dikker papier drukken de stiften niet door en kun je ook meerdere lagen over elkaar aanbrengen. Ook kleurverlopen maken ging zonder problemen. De inkt werd goed en snel opgenomen door het papier. Dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je de inkt uitveegt als je er per ongeluk met je hand overheen zou vegen. Ook met het resultaat van deze kaart ben ik blij.

SAM_0143WM

Conclusie: Erg leuk kaartenboek. Als je van Animorphia houdt en van de stijl van Kerby Rosanes en graag kaarten stuurt of liever net wat kleinere platen kleurt, dan zijn deze kaarten ideaal. De verschillende kleurpotloden en stiften werken erg goed op dit papier. En door de dikkere papierkwaliteit drukt stift ook niet door. Ideaal boekje die een mooie aanwinst is in mijn verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Animorphia Postcards
Illustrator: Kerby Rosanes
Uitgever: Michael O’Mara Books
Aantal pagina’s: 20
Afmetingen: 150 x 210 x 22 mm
ISBN: 9781910552247
Prijs: 10,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *