Suske en Wiske De kleurrijke klassiekers

SAM_0130

Van WPG Uitgevers ontvingen wij Suske en Wiske De kleurrijke klassiekers om een recensie over te schrijven. Hier willen we WPG Uitgevers hartelijk voor bedanken.

SAM_0131

Informatie die te vinden is op internet: Dompel je onder in de wereld van Suske en Wiske met dit unieke kleurboek. Ga zelf aan de slag met potlood of stift. En breng de mooiste tekeningen tot leven. Het kleurvoorbeeld kun je gebruiken als inspiratie of je kiest gewoon je eigen kleurenpalet. Goed voor uren kleurplezier en ontspanning.

Toen we dit boek van WPG ontvingen was ik gelijk enthousiast. Vroeger las ik al altijd de stripboeken van Suske en Wiske dus erg leuk om nu de veelal bekende covers zelf te kunnen kleuren.

Iedere plaat heeft ook het voorbeeld er bij staan, zodat je niet het originele stripboek in huis hoeft te hebben om te weten hoe de cover oorspronkelijk uitziet. Ik zal je eerst wat voorbeelden laten zien.

Zoals je in bovenstaande voorbeelden ziet heb je het voorbeeld steeds boven de kleurplaat staan. Dus altijd mooi bij de hand. Het voorbeeld is wel iets kleiner dan de in te kleuren plaat, maar hierbij mis je geen essentiële stukken in het voorbeeld.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er je eigen draai aan te geven.

Ik ben begonnen te kleuren met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Sakura Koi coloring brush pens, Faber castell Pitt stiften en 1 Tombow abt dual brush pen. De stiften gleden heerlijk over het papier en de inkt werd mooi opgenomen door het papier. De kleurweergave is erg mooi. Op de achterkant zie je in de witte rand wel licht dat de stiften wat doordrukken, dit is echter geen probleem omdat op de achterkant het voorbeeld van de volgende plaat staat. Het doordrukken is ook minimaal en zie je op het voorbeeld zelf niet. Voor de zekerheid kun je er natuurlijk een leeg vel papier tussen leggen. Ik ben wel tevreden met het resultaat.

Hierna heb ik ook nog een plaat gekleurd met potloden. Ik heb hier verschillende merken potlood gebruikt, namelijk de Faber Castell Polychromos, Caran d’ ache pablo en Koh-I-Noor polycolor potloden. Ook voor potloden is het papier erg geschikt. De potloden gleden fijn over het papier en het pigment hecht  goed aan het papier. Ik heb nabewerkt met een Koh-I-Noor blenderpotlood. Dit ging ook erg goed. Alleen had ik het gevoel, dat bij het nabewerken met het blenderpotlood, dat het zwart van de lijnen af gaf en hierdoor in de tekening terecht kwam. Dit valt op de foto niet erg op.

Conclusie: Ik ben fan. Het is een erg leuk boek om te kleuren en daarbij geschikt voor zowel potloden als stiften. Enige nadeel is, als je bij potloden wilt nabewerken met een blenderpotlood heb je kans dat de zwarte lijnen afgeven, wat natuurlijk erg jammer is. Maar je zou natuurlijk kunnen kiezen om het niet na te bewerken. Ben je Suske en Wiske fan dan mag dit boek zeker niet ontbreken in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Suske en Wiske De kleurrijke klassiekers
Illustrator: Willy Vandersteen
Uitgever: WPG Media/ Standaard uitgeverij
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 200 x 261 x 6 mm
ISBN: 9789002261190
Prijs: 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *