Free Spirit coloring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Fox Chapel Publishing kregen we Free Spirit coloring book om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk onze hartelijke dank.

foto 2

Informatie die te vinden is op het internet: (vrij vertaald)
Een wereld van creatieve zelfexpressie met dit ontspannende kleurboek voor volwassenen. Binnenin vind je 32 platen die u op een onbegrensde reis van patroonvorming, kleuren, en kunst zal meenemen. Deze vrolijke platen bieden een gemakkelijke manier om te ontstressen en ontketen je innerlijke creativiteit. Thaneeya McArdle maakt kunst met een visuele taal van vorm, lijn en kleur. Elke gedetailleerde afbeelding is ontworpen om uw creativiteit uit te oefenen. Prachtig gekleurde afgewerkte voorbeelden worden gegeven, samen met een handige gids tot basisvoorzieningen kunsttechnieken, van patroonvorming en combinaties om schaduw en kleur te mengen. Dit therapeutische kleurboek is perfect voor het kleuren met stiften, kleurpotloden, gel pennen, of aquarellen. Gedrukt op hoog kwaliteit, extra dikke papier. Alle pagina’s zijn vooraf geperforeerd voor het eenvoudig verwijderen uit het boek.

De eerste indruk van dit boek maakt me vrolijk. Fleurige kaft en enkel bedrukt papier. Er staat van alles leuks in om te kleuren: mandala, uilen, bloemen en nog veel meer. Op de eerste pagina’s staat een duidelijke uitleg en veel tips om het kleuren in dit boek nog leuker te maken. Van kleurtechnieken tot een kleurenschijf, alles word duidelijk uitgelegd.

 

In het boek staan ook nog diversen voorbeelden in kleur zodat je een idee krijgt wat je er allemaal mee kunt doen. De gebruikte kleuren staan er onder vermeld.

foto 5

Om nog een betere indruk te krijgen van het boek heb ik nog een paar voorbeelden om te laten zien.

De eerste plaat heb ik gekleurd met de Faber Castell Polychromos. Ik heb gebruikt gemaakt van rustige kleuren. Deze kleuren heb ik gemengd door steeds laagje over laagje toe te voegen met de andere contrasterende kleur. Daardoor komt er wel iets meer druk op het papier maar dat was geen probleem. Het papier is uitstekend geschikt voor kleurpotloden. De kleurafgifte is prima en de kleuren hechten mooi op dit papier. Vond deze dan ook erg leuk om te doen.

foto 10

De volgende is getest met de Tombow ABT pens en 1 marker voor het lichte blauw. Een erg vrolijke plaat door de vele kleurtjes. De Tombows drukken licht door en de marker natuurlijk altijd. Maar in dit boek is dat geen probleem omdat er op de achterkant alleen een klein tekstje staat maar geen plaat. Het papier blijft met deze stiften ook niet helemaal glad. Even onder iets zwaars leggen, als het klaar is, is aan te raden. Verder ging het kleuren op het papier wel erg goed. Loopt niet uit en de inkt pakt goed op het papier.

foto 11

Conclusie is dan ook dat dit een erg leuk kleurboek is, waar eigenlijk iedereen wel een leuke plaat in kan vinden. De pagina’s hebben een perforatierand waardoor het eruit halen erg makkelijk gaat. leuk om in te lijsten of weg te geven. Enkelzijdig bedrukt dus voor alle kleurmaterialen geschikt. Wel rekening houden dat bij natter kleurmateriaal het papier iets kan opbollen. Maar dat mag de pret zeker niet drukker. Weer een aanrader dus.

Gegevens van dit boek:
Titel: Free Spirit coloring book
Illustrator: Thaneeya Mcardle
Uitgever: Fox Chapel Publishing
Aantal pagina’s: 72
Afmetingen: 5 x 277 x 216 mm
ISBN: 9781574219975
Prijs: 9,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *