Creative Coloring Patterns of Nature

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Fox Chapel Publishing kregen wij Creative Coloring “Patterns of Nature” van Valentine Harper. Wij willen Fox Chapel Publishing hartelijk danken voor het ontvangen boek.

Informatie die op internet te vinden is: (vrij vertaald) Creative Coloring Patterns of Nature is een prachtig kleurboek dat de geweldige patronen uit de natuur om ons heen laat zien. Het bevat 30 kant en klaar kleurplaten die zowel de amateur artiest als de professionele artiest aantrekt. Je zult snel ontdekken dat kleuren de perfecte manier is om te ontspannen en relaxen.

Zoals het boekje al zegt, staan er allemaal patronen van de natuur is. Bloemen, dieren, fruit, stenen en nog veel meer. Het papier voelt een stuk dikker aan dan de boeken die ik zelf al van Valentina heb. Dat vind ik zeker een plus punt. Verder staan er natuurlijk weer voorbeelden van gekleurde platen in zoals in alle boeken van haar. De platen zijn enkelzijdig gedrukt en op de achterkant van de bladzijde staat wat er afgebeeld staat. Bijvoorbeeld: Gras, zeepaardjes of koffiebonen. Je kan er voor kiezen om het naar natuurlijke aard te kleuren, maar natuurlijk kun je er ook je eigen draai aan geven. Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Koi Sakura Brushpennen. De pennen gaan mooi op het papier. Je ziet aan de achterkant wel iets van de contouren van de tekeningen maar omdat het enkelzijdig is gedrukt, is dat geen probleem. Ik vind de plaat erg leuk geworden.

foto 7

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Marco Raffine kleurpotloden. De potloden doen het ook super op het papier. Ze glijden heel goed over het papier. Ook hier zie je iets van de contouren van de tekeningen maar dat kan aan mij liggen. Door bijvoorbeeld toch net iets te hard aanzetten. Ik vind ook deze plaat erg leuk geworden.

foto 8

Conclusie: Een erg leuk boek met wisselende platen. Papier is van goede kwaliteit. Beter dan sommige boeken die ik van haar in mijn bezit heb. Zowel de potloden als de brushpennen gaan erg goed in het boek. Doordrukken doen ze niet echt, maar je ziet wel de contouren van de tekeningen. Maar omdat de platen enkelzijdig zijn gedrukt, is dat geen probleem.
Ben je, net als ik, een Valentina Harper fan, dan mag dit boek niet missen in je verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Creative Coloring Patterns of Nature
Illustrator: Valentina Harper
Uitgever: Fox Chapel Publishing
Aantal pagina’s: 72
Afmetingen: 213 x 277 x 5 mm
ISBN: 9781497200067
Prijs:€ 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *