Zeedieren, een mindful kleurboek

foto 1

Van Uitgeverij Spectrum kregen we dit prachtige Zeedieren boek om er een recensie over te schrijven. We willen Spectrum hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet: Duik in de onderwaterwereld met deze serie van prachtige, mindful kleurplaten voor volwassenen. Pak je potloden en kleurstiften en breng Georgie’s Woolridge onderwaterwereld tot leven in Zeedieren! De fijnmazige patronen zijn niet alleen prachtig, maar ook speciaal ontworpen om in een mindful flow te komen. je komt in het boek allerlei zeedieren tegen uit alle wereldzeeën, zoals het veelkleurige zeepaardje, de anemoonvis en de tuimelaar. Bij alle 37 illustraties staat een korte informatieve tekst over het zeedier en zijn leefgebied. Georgie Woolridge geeft hiernaast nuttige tips over het kleuren en de effecten die je krijgt bij het gebruik van verschillende tekenmaterialen.

Mijn eerste indruk van dit kleurboek is gelijk al verwachtingsvol. Het boek heeft een prachtige kaft met aan de voor en achterzijde een inklapbare pagina met twee prachtige voorbeelden erop. Goed stevig boek van een groot formaat en met zo te zien erg mooi papier. Maar dat gaan we natuurlijk eerst even uitproberen. Dit boek staat vol zeedieren uit alle wereldzeeën. Ik zal jullie eerst een paar mooie voorbeelden laten zien.

Er staan erg veel mooie platen in. Voor mijn 2 testplaten heb ik gebruik gemaakt van het tekstje met uitleg die bij elke plaat geschreven is. Zo kun je dus opzoeken, hoe het “zeedier” dat je wilt kleuren, eruit ziet. Als je natuurgetrouw wil kleuren, is dat erg handig. Natuurlijk is dat geen must en kun je ook je fantasiekleuren gebruiken.
Ik heb in ieder geval eerst een collage gemaakt met wat ik wilde gaan kleuren. Mijn kleuren inspiratie heb ik dus opgezocht via het internet om ongeveer te kijken wat de echte kleuren waren.

foto 6

De eerst word dus de Zwarte driebands anemoonvis. Met zijn opvallende oranje, wit en zwart.
Deze heb ik gekleurd met de Caran d’ache Pablo. Oranje met 4 verschillende tinten en de groen gele zeeanemoon met 4 tinten groen/geel. Het papier in dit boek is erg fijn om op te kleuren niet te dik maar glad en stevig. De potloden mengen zich prima en de kleurpigmenten hechten erg goed. Met deze potloden komt er een mooi glimmend laagje op het papier waardoor nablenden niet nodig is. Ik heb deze keer eens mijn kleurstappen van deze plaat erbij gezet.

Voor mijn volgende test heb ik de Koi brush pennen gebruikt en 1 stabilo 88. Alleen de stabilo drukte iets door aan de achterzijde maar omdat daar geen plaat staat is dat natuurlijk geen probleem.
Het zijn de Paars-gestreepte kwallen geworden en ook deze konden makkelijk gekleurd worden op dit papier. Het papier blijft mooi en trekt zich niks aan van de vochtige Koi pennen. Vind het papier dan ook hierbij geslaagd.

foto 10

De conclusie over dit boek is dan ook zeer makkelijk. Een prachtig, met zorg besteed, kleurboek. Mooi groot formaat met stevig glad papier waar je prima op kan kleuren. Je kunt diversen materialen gebruiken omdat het enkelzijdig is. Voor geïnteresseerde over de Zeedieren een kleine maar leuke uitleg erbij door Georgie Woolridge. Fijn om natuurgetrouw in te kleuren maar zeker ook om je fantasie in los te laten. Een boek vol mogelijkheden. En vergeet zeker ook niet het andere boek van deze serie met de vogels.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zeedieren, een mindful kleurboek
Illustrator: Georgie Woolridge
Uitgever: Uitgeverij Spectrum
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 10 x 262 x 285 mm
ISBN: 9789000350025

Dit boek is o.a.  verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *