Vogels, een mindful kleurboek

foto 1

Van Uitgeverij Spectrum ontvingen wij het boek “Vogels” een mindful kleurboek van Goerdie Woolridge. Wij bedankten Uitgeverij Spectrum hartelijke voor het ontvangen boek.

Informatie die je kan vinden op internet: Een serie van prachtige, mindful kleurplaten voor volwassenen geïnspireerd op onze gevederde vrienden van over de hele wereld.
Pak je potloden en kleurstiften en kom tot rust in de creatieve wereld van Vogels. De fijnmazige patronen zijn niet alleen prachtig, maar ook speciaal ontworpen om in een mindful flow te komen. je komt in het boek allerlei vogelsoorten tegen, zoals de pauw, de lachvogel, de Indische scharrelaar en de pinguïn.
Bij alle 38 illustraties staat een korte informatieve tekst over de vogel en zijn leefgebied. Georgie Woolridge geeft hiernaast nuttige tips over het kleuren en de effecten die je krijgt bij het gebruik van verschillende tekenmaterialen.

Als ik het boek zie, ben ik blij verrast! Toen ik de cover zag, was ik een beetje bevooroordeeld. Ik dacht dat het een moeilijk boek zou zijn zoals ik al vaker kleurboeken van vogels heb gezien. Maar niks is minder waar. Het is een prachtig boek. Het nodigt mij uit om dan ook te gaan beginnen. Erg leuk vind ik dat de auteur ook een stukje erbij schrijft, over de leefomgeving en de eventuele kleuren. Zoals ik hierboven al heb laten zien. Ik kan dan ook niet wachten om te beginnen aan de platen. Maar eerst zal ik wat voorbeelden laten zien van de vogels die erin staan.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Faber Castell Albrecht Durër. Dat is een aquarel potlood trouwens. Ik heb hierbij de waterbrush van Derwent gebruikt. Ik ben bij deze plaat gedeeltelijk afgeweken van de originele kleuren van de vogel. Ik vond het wel leuk om te doen. De potloden doen het heel goed op het papier. Je merkt wel dat je het papier bewerkt met water maar het is niet storend. Ik ben heel blij met deze plaat.

foto 7

Voor mijn tweede plaat heb ik Stabilo 68/88 en Staedtler fineliners gebruikt. De stiften drukken iets door maar omdat het boek enkelzijdig is gedrukt maakt dat niet uit. De kolibrie staat bekend om zijn bonte kleuren en volgens mij is het wel gelukt om deze kolibrie er bont uit te laten zien. Ik vind deze ook erg mooi geworden.

foto 8

Mijn derde plaat, de roze kakatoe, heb ik gekleurd met Caran d’Ache Pablo. Het gebruikt van de potloden gaat ook mooi op het papier. Mooi glad papier en goed te blenden.

foto 9

Conclusie:
Ik geloof, ik heb een favoriet boek erbij. Wat is het een fantastisch boek zeg! De platen en het papier kleuren zo lekker weg. Echt, ik ben enthousiast en weet zeker dat ik meer ga kleuren van dit boek. De stiften, het kleuren met de potloden en de aquarel potloden gaan zo fijn in dit boek. Het iets doordrukken van de stift vind ik geen probleem.
Van mij mogen er nog meer boeken komen van Georgie Woolridge, die zullen zeker niet gaan ontbreken in mijn collectie. Dit boek is zeker een aanrader!!

Gegevens van dit boek:
Titel: Vogels, een mindful kleurboek
Illustrator: Georgie Woolridge
Uitgever: Spectrum uitgever
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 263 x 284 x 10 mm
ISBN: 9789000349470

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *