Coloring Flower Mandalas

foto 1

Dit prachtige mandala boekje gekregen van Ulysses Press om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Ulysses Press natuurlijk hartelijk bedanken.

Info op het internet (vrij vertaald ):
Bereik focus, helderheid en vredigheid terwijl u heldere en inspirerende kleuren aanbrengt in deze unieke bloemenmotieven. Stammend van het Sankrietse woord voor “cirkel”, zijn mandala’s al duizenden jaren gebruikt voor meditatie en genezing. “Coloring Flower Mandalas” bevat meer dan drie dozijn originele platen die bloemen tot mandala’s maken en voegt de schoonheid van de tuin -waaronder rozen, hortensia’s, tulpen en zonnebloemen- toe aan deze verfijnde ontwerpen voor pagina na pagina van bloemengenot. Met wortels in het Hindoeïsme en Boeddhisme zijn mandala’s spirituele symbolen die het universum vertegenwoordigen. Het kleuren van deze hypnotiserend mooie, mystieke vormen is een meditatieve en plezierige manier om te ontspannen. Terwijl het een leuke manier is om een staat van mindfulness te bereiken bevordert dit boek tegelijkertijd creativiteit, vermindert het stress en stelt kleurders in staat om hun innerlijke kind te omarmen door te focussen op de eenvoudige maar plezierige bezigheid van het inkleuren van de gedetailleerde ontwerpen.

Weer een erg leuk mandala boekje met tekeningen van Wendy Piersall. Er zijn door haar al meerdere mandala boeken verschenen met allemaal een ander thema. Dit keer zijn de mandala’s voornamelijk gebaseerd op bloemen. 30 stuks handgetekende platen met volop keuze mogelijkheden. Gedrukt op enkelzijdig papier. Om een indruk te krijgen laat ik eerst een paar voorbeelden zien.

Deze eerste plaat vond ik erg grappig met al die bolletjes. Ik heb deze gekleurd met de Koi Sakura brush. Deze zijn op waterbasis en mengen zich prima. Het papier drukt met deze stiften niet door. Het papier word door de inkt iets vochtig maar droogt prima op. Het droogt ook vrij snel dus de inkt loopt niet over de lijnen van de tekening.

foto 6

De volgende plaat sprak me erg aan door de vorm. Ik kwam op het idee om deze te kleuren met als idee water, vuur en aarde. Deze plaat heb ik gekleurd met de Bruynzeel eurocolor potloden en de Staedtler ergosoft. Deze potloden gingen heerlijk op het papier. Sommige kleuren heb ik in laagjes gedaan om kleurverloop te krijgen. Maar ook dan blijft het papier goed van kwaliteit. Ik vind hem geslaagd.

foto 7

Toch wilde ik ook graag uittesten hoe een ander soort potloden zich zouden houden op dit papier. Met dit leuke aanbod in platen geen straf. Deze heb ik gekleurd met de Caran d’ache luminance. Een heel ander soort potlood maar ook dit gaat goed. De kleuren mengen prima en komen mooi tot hun recht. Weer eens iets anders dan de eerder gebruikte felle kleuren.

foto 8

Mijn conclusie over dit boek is dan ook lovend. Heb er met erg veel plezier in gekleurd. Het papier is prima en ik heb stiften en potloden getest maar omdat het enkelzijdig gedrukt is kun je hier natuurlijk met markers en andere kleurmaterialen ook prima in kleuren. Er staan eenvoudige maar ook moeilijkere platen in die je niet in alledaagse mandala boeken vind. Zeker de moeite waard om deze maar ook de andere uit deze serie bij je verzameling te hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Coloring flower mandalas
Illustrator: Wendy Piersall
Uitgever: Ulysses Press
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 191 x 235 x 6 mm
ISBN: 9781612434575

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *