Animorphia Notebook

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0119

Van Michael O’Mara Books ontvingen wij het Animorphia Notebook om een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Michael O’Mara Books natuurlijk hartelijk bedanken.

SAM_0120

Informatie die te vinden is op internet: Het perfecte cadeau, dit notitieboek bevat het geweldige werk van Kerby Rosanes. Met een mix van platen om in te kleuren en pagina’s met lijnen of blanco pagina’s, voor notities of lijstjes, kunnen mensen hun creativiteit de vrije loop laten. De tekeningen bevatten neon oranje details, dit mooie notebook is een perfecte aanvulling op de Animorphia serie.

Ik zal eerst wat voorbeelden van de binnenkant laten zien, zodat jullie een idee krijgen van dit notitieboek.

Zoals je in bovenstaande voorbeelden ziet heb je afbeeldingen in verschillende grootte. Je kunt soms gewoon een rand kleuren die met doodles omringt is. En soms is er een kleurplaat die 1 of 2 pagina’s beslaat. Duidelijk genoeg afwisseling en voor ieder moment wel iets om te kleuren.

Ik ben begonnen te kleuren met stift. En heb hier gekozen voor een combinatie van de Tombow ABT Dual brush pens en de Sakura Koi coloring brush pens. Alle twee de soorten kleurden erg fijn op het papier. De kleur wordt mooi weergegeven en trekt ook snel in het papier in. De neon oranje accenten die al standaard in de plaat zitten steken mooi af in deze plaat en ik vind dit hier wel mooi bij passen. De stiften drukken niet door, zelfs niet bij meerdere lagen over elkaar, dit vind ik een erg groot pluspunt.

SAM_0122

Hierna heb ik natuurlijk ook een plaat met potlood gekleurd. Hierbij heb ik gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze potloden gleden over het papier. Het was echt een genot om deze te kleuren. In laagjes werken ging heel erg goed en het nabewerken met het blenderpotlood ging ook perfect. De kleuren worden goed weergegeven doordat het pigment goed opgenomen wordt. Enige minpuntje hierbij was, bij het nabewerken met het blenderpotlood gaven de zwarte lijntjes af, dus als ik de zwarte voorgedrukte lijntjes aanraakte dan zag je dit toch soms terug in de plaat. Dit is minimaal, maar valt mij toch op. Verder kan ik alleen maar lovend zijn over het kleuren met potlood.

SAM_0123

Na het kleuren sloeg ik de pagina om, en zag ik tot mijn verbazing dat, het zwart van de plaat die er achter zit, afgegeven heeft op de achterkant van de gekleurde plaat, dit vind ik wel heel jammer. Dus je moet echt een leeg blad er tussen leggen om dit te voorkomen. Dit zal waarschijnlijk komen door de druk van het blenderpotlood.

SAM_0128

Conclusie: Het is een erg mooi notitieboek met verschillende mooie kleurplaten in de bekende stijl van Kerby Rosanes. Je hebt genoeg ruimte om iets op te schrijven of om zelf wat te tekenen. De pagina’s met lijntjes worden afgewisseld met lege pagina’s. De tekeningen die er in staan vind ik weer erg leuk. Veel van de tekeningen hebben ook al in het boek Animorphia gestaan. Echter de kleinere tekeningen zijn nieuw en een extra aanvulling. Papier en stift gaan beiden erg goed op dit papier. Alleen moet je bij nabewerken met potlood opletten dat een eventuele achterliggende donkere achtergrond niet afgeeft. Hier voor zou je dan een blad tussen moeten leggen. Houd je naast kleuren ook van notitieboekjes? Dan is dit echt een gigantische aanrader.

Gegevens van dit boek:
Titel: Animorphia Notebook
Illustrator: Kerby Rosanes
Uitgever: Michael O’Mara Books
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 22 x 150 x 210 mm
ISBN: 9781910552230

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *