The world’s best mandala coloring book Volume 2

foto 1

Weer een superleuk mandala boek. Hier wilde ik graag een recensie over schrijven.

Informatie die op het internet te vinden is(vrij vertaald):
Er zijn vele Mandala kleurboeken op de markt. In deze nieuwste versie van onze redacteuren word dit boek opnieuw beoordeeld. Duizenden Mandala platen van kunstenaars van over de hele wereld en de geselecteerde 50 van de beste staan in dit nieuwe Mandala boek. Verschillende stijlen van Mandala’s zijn tentoongesteld , variërend van eenvoudige tot complexe ontwerpen en elke Mandala is gedrukt op een eigen pagina zo groot mogelijk voor een 8,5 X 11 inch boek. Er is ook volop ruimte aan de boven- en onderkant voor kleur en middelgrote testen voordat u met kleuren kan beginnen.

Er zijn diverse boeken in deze serie met mandala’s, maar deze leek me erg leuk. Wat mij ook aantrok is dat de platen enkelzijdig zijn bedrukt. Dat vind ik altijd fijn want dan kun je in principe met alle materialen er in kleuren. Er staan 50 verschillende mandala’s in, dus voor iedereen wel wat leuks. Grovere werken maar ook platen met fijnere tekeningen allemaal op A4 formaat.
Hier een paar voorbeelden om een indruk te krijgen.

De eerste plaat heb ik gelijk getest met markers. Wel karton eronder voor het doordrukken.
Deze heb ik gekleurd met Flexmarkers en de koi sakura brush. Het papier voelt vrij dun aan maar met de vochtige markers en stiften totaal geen probleem. Het bobbelt iets als het nat is maar zodra het opgedroogd is ligt het papier mooi strak. Ook vloeit de inkt niet door.

foto 6

Nu eens testen hoe het papier zich met potlood houd. Deze keer heb ik de Caran D’ache pablo erbij gepakt. Heb gewerkt in laagjes om mooie overgangen te krijgen in de kleuren. Dat betekent wel dat ik dus vaker over hetzelfde stukje plaat heb gekleurd maar dat is voor dit papier geen probleem. Het blijft mooi vlak en de glans van de potloden komt mooi omhoog. Ben er dan ook zeer tevreden over.

foto 7

Het is een erg leuk boek en daarom heb ik er ook nog maar een gekleurd met de Tombow ABT brush en de Faber Castell pitt brush. Deze drukten niet door en ook hiermee is het kleuren in dit boek erg fijn om te doen.

foto 8

Al met al een aanrader en zeker de moeite waard als je van mandala’s kleuren houd. Kijk ook eens naar de andere delen van deze serie. Allemaal enkelzijdig bedrukt en 50 platen per boek. En ondanks dat het papier dunner aanvoelt een plezier om in te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: The world’s best mandala coloring book Volume 2
Uitgever: Penny Farthing Graphics
Aantal pagina’s: 100
Afmetingen: 12 x 278 x 217 mm
ISBN: 9781515109037

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *