Tangle Bay

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Uitgeverij Seach Press ontvingen wij Tangle Bay van Jessica Palmer, een spannend kleurboek met verborgen schatten. Wij willen Uitgeverij Seach Press hartelijk danken voor het ontvangen boek.

foto 2

Informatie die op internet te vinden is: (vrij vertaald)
Illustrator en papiersnijder Jessica Palmer, heeft 75 handgetekende, betoverende kleurplaten ontworpen voor jou om in te kleuren en jezelf in te verliezen. Alle platen hebben een magisch maritiem thema, met in elke plaat een verborgen schat, die tijdens het kleuren ontdekt kan worden. Het boek bevat platen die op een enkele pagina passen, maar ook enkele die over een dubbele pagina lopen. Sommige van de designs vullen de hele pagina, bij anderen heb je ruimte over. Bij andere platen heb je nog ruimte om zelf de plaat verder af te tekenen. Het boek bevat hoge kwaliteitspapier waardoor doordrukken niet aan de orde is.

Eerste indruk van het boek is dat het iets weg heeft van de verborgen oceaan, maar je kunt ze niet vergelijken met elkaar. Ze hebben toch allebei hun eigen stijl. Het boek ziet er leuk uit. Hele diverse platen, van het fijne werk tot het grove werk. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar het papier van dit boek. Ik heb van deze uitgever nog geen boek gekleurd.
Ik zal eerste wat platen laten zien van het boek.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Caran d’Ache Pablo en ik heb hierbij softpastel van Koh-I-Noor gebruikt. De potloden gaan fanatisch op het papier. Dat ligt natuurlijk ook aan de zachtheid van de potlood zelf, maar ze gaan echt goed. De softpastel gaan ook heel goed op het papier. Het pakt mooi en laat zich mooi uitwerken. Ik vind de plaat dan ook erg mooi geworden.

foto 7

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Stabilo 88/68 en faber castell pitts brush. Voor de achtergrond heb ik ook de Koh-I-Noor softpastel gebruikt. Helaas vind ik de stift niet lekker gaan in het boek. Ze kleuren niet streeploos en het is net of de vloeistof er niet goed in wil trekken. Dit gebeurt uiteindelijk wel maar het duurt even. De softpastel pakt wel goed op het papier.

foto 8

Conclusie:
Erg leuk boek met leuke platen. Uitermate geschikt voor potlood en pastel.
Ik zou stift niet aanraden, maar dat is aan jezelf om uit te testen. Ik kan alleen mijn ervaring er van vertellen.
Er staan moeilijke en gedetailleerde platen in maar ook makkelijke platen.
Voor ieder wat wils zou ik zeggen.
Weer een leuk voor bij onze kleurboekenverzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tangle Bay
Illustrator: Jessica Palmer
Uitgever: Search Press
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 6 x 222 x 222 mm
ISBN: 9781782214137

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *