Exotic animal designs

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0104

Van Blue Star Coloring ontvingen wij het boek “Exotic Animal Design” om een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Blue Star Coloring natuurlijk hartelijk bedanken.

SAM_0105

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald):

  • Van illustrator Katie Packer is er een nieuw avontuurlijk kleurboek: Exotic Animal Patterns.
  • Gepubliceerd door Blue star, het team achte verschillende nationale bestellers op het gebied van Kleurboeken voor volwassenen.
  • Bevat 35 exotische hand getekende kleurplaten die koalas, kiwis, komodovaraans en meer bevat.
  • Bevat patronen van beginner tot expert niveau.
  • Zorgt voor uren kleurplezier.
  • Sluit je aan bij de miljoenen mensen die de eenvoudige ontspanning en het plezier van kleuren herontdekt hebben.

Ik ben begonnen met eens in dit boek te gaan bladeren. En de tekenstijl van Katie Packer heeft wel iets weg van Masja. En die tekenstijl bevalt me wel. Dus ik begon nog eens door te bladeren om een plaat uit te zoeken. Maar ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien, zodat jullie ook een idee hebben wat er voor platen in het boek staan, en kunnen jullie kijken of jullie het me eens zijn dat de stijl wel een beetje op de stijl van Masja lijkt.

En met me eens dat het iets er van weg heeft?

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik ben begonnen met potloden. En heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos en Caran d’ache Pablo potloden. De potloden kleurden fijn op dit papier, echter merkte ik wel dat het papier iets aan de gladde kant was en dat hierdoor het pigment iets sneller af geeft. Dit kun je echter voorkomen door een papieren zakdoekje onder je hand te leggen. De afgifte van het pigment was echter, ook bij weinig druk, heel goed te noemen.

SAM_0106

Hierna ben ik een plaat met stift gaan kleuren. Hier heb ik meerdere merken door elkaar gebruikt. Ik heb gebruikt gemaakt van de Tombow ABT dual brush pens en de Faber Castell Pitt Pens Brush. Beiden soorten kleurden fijn op dit papier. Het papier is echter aan de dunne kant en de stiften drukken dan ook door, echter is dit geen probleem, omdat het enkelzijdig bedrukt is en je dus op de achterkant geen plaat kwijt raakt. Tijdens het kleuren bobbelde het papier iets, echter droogt de inkt mooi op en heb je dan geen last meer van het bobbelen. Ondanks dat ik op sommige stukken toch iets vaker over een stukje heen gegaan ben. Dus ondanks dat het papier iets dunner is, is het wel van goede kwaliteit.  Wat me wel opviel, was dat sommige lijntjes niet heel strak gezet leken, dit is een klein minpuntje, echter in het geheel zie je dit bijna niet.

SAM_0107

Conclusie: Dit boek is weer een leuk afwisselend kleurboek, en als je van de stijl van Masja houdt vind je dit boek waarschijnlijk ook erg leuk. Potlood en stift werken beiden fijn op dit papier. Stift drukt wel door, echter doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, is dit geen probleem. Dit is een boek die zeker in je collectie hoort, en zeker als je van dit soort kleurplaten houdt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Exotic Animal Design
Illustrator: Katie Packer
Uitgever: Blue Star Coloring
Aantal pagina’s: 80
Afmetingen: 4 x 280 x 216 mm
ISBN: 9781941325506

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *