Harry Potter wonderlijke wezens kleurboek voor volwassenen

foto 1

Van Uitgeverij BBNC ontvingen wij het leuke, tweede deel van Harry Potter om er een recensie over te schrijven. Daarvoor onze hartelijke dank.

Informatie die te vinden is op het internet: Huiselven, Meermensen, Keltische Aardmannetjes en Draken. De tovenaarswereld van Harry Potter wordt medebevolkt door een onvergetelijke smeltkroes van wonderlijke wezens en buitengewone beesten. De gedetailleerde illustraties uit de Harry Potter films bevatten wezens uit het verboden bos, het grote meer en nog veel meer. Herbeleef je favoriete scènes uit de films zoals wanneer Harry, Ron en Hermelien uit tovenaarsbak Goudrijk ontsnappen op de rug van een draak. Verken patronen gebaseerd op wezens en beesten in deze interactieve reis door de tovenaarswereld. Dit kleurboek bevat ook een full colour gedeelte met concept art uit de Harry Potter films om je creativiteit te stimuleren.

Nadat ik het eerste Harry Potter boek heb mogen reviewen is het tweede deel nu erg leuk om te doen en om te vergelijken. Een pluspunt vind ik dat het tweede boek mooi witter papier heeft waardoor het kleuren erop nog fijner is. Maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Het boek staat vol met prachtige platen dus keuze genoeg. Wel is het weer dubbelzijdig bedrukt waardoor je toch op moet letten met welke materialen je gaat kleuren in verband met doordrukken. Verder is het weer een lust om een plaat uit te kiezen. Hier een paar voorbeelden om te laten zien wat er allemaal in staat.

Ik heb mijn eerste plaat uitgezocht omdat ik dat aardmannetje wel erg grappig vond. Deze heb ik gekleurd met de Tombow ABT brush en twee Stabilo 68. De achtergrond heb ik later warmer gemaakt met Staedtler pastelkrijt. Zowel de Tombow als de Stabilo drukken niet door het papier, dus dat is een fijne bijkomstigheid. De inkt van deze stiften pakt goed op het papier. De stukken waar ik met de Tombow meerdere laagjes heb gemaakt om kleurovergangen te krijgen blijft ondanks dat het natter word erg mooi en vlak. De afwerking met pastelkrijt ging ook goed. Het hecht prima en was makkelijk te verwerken erop.

foto 8

De volgende plaat uit dit boek heb ik gekleurd met de Caran d’ache Pablo. Voor de vleugels heb ik gewerkt in laagjes en ongeveer 6 verschillende tinten potlood gebruikt. Nu merkte ik echt verschil met het papier ten opzichte van het eerste boek. Doordat dit papier nu witter is komen de kleuren nog mooier uit. Het papier bobbelt niet en de potloden geven mooi hun pigment erop af. Heb geen blender of iets dergelijks nodig gehad omdat deze potloden al een mooie glanslaag van hun eigen achter laten. De achtergrond heb ik maar heel licht gelaten met pastelkrijt. Ben over dit papier dan ook zeer tevreden.
foto 9

Conclusie: Dit boek is zeker een mooie opvolger met nog beter papier (kwaliteit) dan het eerste deel. Veel diversen platen met volop keuze voor elke kleurder. Erg leuk als je van aparte wezens en niet alledaagse platen houd. Stevige kaft en dubbelzijdig bedrukt. Te kleuren vanuit je eigen fantasie of kijk bij de gekleurde voorbeelden uit de film achterin het boek. Met verschillende kleurmaterialen te gebruiken mits ze niet doordrukken. Ik zeg wederom een mooi exemplaar.

Gegevens van dit boek:
Titel: Harry Potter Wonderlijke wezens Kleurboek voor volwassenen
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 9 x 276 x 218 mm
ISBN: 9789045319728

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *