Coloring dream mandalas

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0112

Van Ulysses Press ontvingen wij het boek Coloring dream mandalas om een recensie over te schrijven. Hier willen we Ulysses Press hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet (Vrij vertaald): Ontspan en de-stress van je drukke leven door deze willekeurige mandala’s in te kleuren die mystieke patronen bevatten. Ontspan, concentreer en bereik een hoger doel van mindfulness en geniet eenvoudig van het moment waarop je deze ingewikkelde patronen in dit boek veranderd in een geweldig kunstwerk. Coloring Dream Mandalas biedt je een fantasierijke keur aan inspirerende quotes en mooi platen, o.a. draken, dromenvangers, feeën, sterren en maan, Engelen, vogels, heilige symbolen en kastelen.

Toen ik door dit boek bladerde wist ik niet goed welke plaat ik zou gaan kleuren, er stonden te veel mooie en leuke platen in. Dus kiezen wordt moeilijk. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien, zodat jullie een idee krijgen.

Ik heb natuurlijk ook gekleurd in dit boek. Ik ben begonnen met potloden en heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos potloden. De potloden gleden over het papier en het pigment werd zelfs bij weinig druk goed afgegeven. Ook het in laagjes werken was geen enkel probleem. Dit ging moeiteloos, net als het nabewerken met een blenderpotlood. Enige wat me opviel bij het bewerken met de blenderpotlood was dat ik soms het idee had dat de zwarte lijntjes afgaven. Dat vond ik wel jammer, vooral bij de lichtere kleuren stoort dit iets.

SAM_0114

Hierna ook nog een plaat met stiften gekleurd. Aangezien het papier dun aanvoelt heb ik voor de zekerheid een papiertje er achter gelegd. Dit was niet nodig. De stiften drukken wel door, maar niet zo erg dat de volgende plaat beschadigd raakt, en omdat de platen enkelzijdig bedrukt zijn, is dit doordrukken dus geen enkel probleem. Ik heb met verschillende stiftsoorten gekleurd, namelijk de Zig clean color real brush, de Koi Coloring brush pens en de Tombow ABT dual brush pens. Alle 3 de soorten kleurden erg fijn op dit papier. De kleur werd mooi opgenomen en ook het maken van een kleurverloop ging probleemloos. Ik ben dan ook tevreden met deze plaat.

SAM_0113

Conclusie: Dit mandalaboek is eens een iets ander mandala boek dan de “zogenaamd” standaard mandalakleurboeken. Waar alles recht toe rechtaan is. Deze mandala’s zijn echt wel een uitdaging en hier kun je echt wel je creativiteit in kwijt. Kleurpotloden kleuren erg fijn op het papier. Ook nabewerken en in laagjes werken gaat goed. Verschillende soorten stift gaat ook goed. En ondanks dat de stiften iets doordrukken is dat geen probleem omdat het boek enkelzijdig bedrukt is. Dit boek is echt een leuke aanwinst in mijn collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Coloring dream mandalas
Illustrator: Wendy Piersall
Uitgever: Ulysses Press
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 13 x 191 x 241 mm
ISBN: 9781612435299

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *